Marc Márquez deed zondagmiddag uitstekende zaken voor het kampioenschap. Márquez finishte als tweede in de Motul TT Assen achter Maverick Viñales die geen bedreiging voor hem vormt in het kampioenschap. De Repsol Honda coureur vergrootte zijn voorsprong in het WK naar 44 punten op Andrea Dovizioso.  

Marc Márquez reed een tactische race in Assen. De regerend wereldkampioen koos voor een zachte achterband zodat hij in het eerste deel van de wedstrijd mee kon met de Yamaha’s, die ijzersterk waren op het TT Circuit Assen. Márquez wist dat het tweede deel van de race lastig zou gaan worden met deze band, maar dan hoopte hij het gat geslagen te hebben om een podiumplaats veilig te stellen. Márquez’s tactiek kwam perfect uit en hij behaalde een tweede plaats in Assen. Dit betekende opnieuw een top-twee finish in 2019. De enige keer dat hem niet lukte was in Austin, toen de Honda-rijder ten val kwam. Márquez gaat komende week naar de Sachsenring, waar hij de afgelopen negen jaar heeft gewonnen, met een voorsprong van 44 punten op Andrea Dovizioso in het kampioenschap.

Marc Márquez: ‘Ik denk dat de gok voor de zachte achterband heel goed heeft uitgepakt. Ik wist dat het na vijftien ronden lastiger zou gaan worden, maar als ik de harde band had gekozen had ik het waarschijnlijk de hele race moeilijk gehad. Dit is een geweldige uitslag voor mij als je kijkt naar het kampioenschap, het voelt dan ook als een overwinning. Ik focuste mij op het podium en wilde dan ook niet voorop rijden, want dat zou teveel van mijn banden kosten. Ik wist dat Viñales zou komen en toen hij kwam gebruikte ik hem om weg te rijden van Quartararo. We zijn verder uitgelopen in het kampioenschap en dat is belangrijk. We hadden het niet makkelijk dit weekend in Assen en dan is het heel fijn als je toch kan afsluiten met een tweede plaats.’

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App