Marc Marquez vierde maandag 17 februari zijn 27e verjaardag. De regerend MotoGP wereldkampioen had zichzelf volgens eigen zeggen geen beter cadeau kunnen wensen; hij werkte namelijk voor het eerst sinds zijn schouderoperatie eind november weer een motocross training af.

Marc Marquez kende voor het tweede seizoen op rij een frustrerende winterstop. Terwijl de meeste van zijn MotoGP collega’s  genoten van een welverdiende vakantie ergens ter wereld in een exotisch oord of in de bergen op een skipiste werkte de Repsol Honda Team coureur een strak en zwaar revalidatieprogramma. Eind november onderging de Spanjaard namelijk een operatie aan zijn rechterschouder en deze operatie bleek na afloop gecompliceerder dan vooraf verwacht met het gevolg een moeizaam herstel.

De regerend wereldkampioen werkte de afgelopen tijd dan ook dagelijks vele uren aan zijn herstel om op tijd voldoende hersteld te zijn voor de eerste officiële Moto GP test van 2020 eerder deze maand in Sepang. De Spanjaard slaagde in zijn opzet, was een week voor deze test voor het eerst weer op een circuit te vinden om op een kart – een een dag later op een standaard Moto3 fiets- te ondervinden of hij in staat zou zijn om in Sepang weer op zijn Honda RC213V te kunnen stappen.

Ondanks dat Marquez in deze missie slaagde bleek in Sepang dat hij nog lang niet weer de oude was en nog niet in staat was om een lange run te kunnen rijden. Na de test doken er zelfs geruchten op dat er een tweede operatie nodig zou zijn aangezien een beschadigde zenuw nog voor teveel problemen zorgde tijdens het rijden en voor een gebrek aan kracht zorgde in zijn rechterschouder.

Gelukkig bleek uit medisch onderzoek na de test in Sepang dat dit niet nodig was. Marquez bleef vervolgens samen met zijn fysiotherapeut stug doorwerken aan zijn herstel om deel te kunnen nemen aan de eerstvolgende MotoGP test die komend weekend in Qatar op het programma staat.

 

Maandag, uitgerekend op zijn 27e verjaardag, haalde Marquez zijn Honda crosser uit de schuur om voor het eerst sinds zijn schouderoperatie weer een motocross training af te werken. Een bijzondere verjaardag voor Marquez om voor het eerst sinds drie maanden weer een MX-training af te werken.

De training is goed verlopen zo liet de achtvoudig wereldkampioen na afloop van de training weten, zo nam hij dan ook van de gelegenheid gebruik om zijn fans te bedanken voor de massaal binnengekomen verjaardagwensen.

Marc Marquez: ”Iedereen bedankt voor alle verjaardagswensen! 27 jaar, ik had me geen beter cadeau kunnen wensen dan na drie maanden eindelijk weer op een MX-motor te rijden.”

Goede berichten dus vanuit het Marquez kamp die nu zijn koffers nu gaat pakken om naar het Losail International Circuit in Qatar te vertrekken voor de laatste pre-season test van 2020, de test die aanstaande  zaterdag, zondag en maandag op het programma staat.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App