Marc Marquez wilde afzien van salaris, Honda zegt nee

252
marc-marquez
Marc Marquez | foto© motogp.com

Marc Marquez zou zijn werkgever Honda aangeboden hebben om af te zien van het betalen van het afgesproken salaris voor het seizoen 2020. Ondanks dat de Japanse motorenfabrikant de geste van hun oogappel kon waarderen bedankte men voor het aanbod en maakte men gewoon de in het contract opgenomen vergoeding over.

Marc Márquez verscheen in 2020 slechts tijdens één van de veertien MotoGP races aan de start, dit vanwege de inmiddels al veelbesproken armblessure welke hij opliep tijdens de eerste race van het seizoen in Jerez. De Repsol Honda Team coureur is momenteel nog herstellende van deze blessure en het is anderhalve maand voor de start van het 2021 MotoGP seizoen nog steeds onduidelijk wanneer we de achtvoudig wereldkampioen weer voor het eerst in actie zullen zien op de Honda RC213V.

Deze langdurige en slepende blessure zorgde er in 2020 wel voor dat er een einde kwam aan een indrukwekkende reeks van de combinatie Honda & Marc Marquez. Nadat de Spanjaard Honda zes wereldtitels, 56 overwinningen, 95 podia en 62 poles bezorgde sinds zijn debuut in 2013 in de koningsklasse bleven de successen in 2020 uit. Honda wist zelfs geen enkele MotoGP race te winnen het afgelopen seizoen, en die klap kwam hard aan bij de grootste motorenfabrikant ter wereld.

Om de pijn voor Honda iets te verzachten zou Marc Marquez volgens het Spaanse As.com Honda een geweldige geste gedaan hebben. De volgende week 28 jaar wordende Marquez zou zijn werkgever namelijk aangeboden hebben om af te zien van zijn salaris (vele miljoenen) behorende bij het seizoen 2020. Honda waardeerde het aanbod, bedankte Marquez voor de geweldige geste om vervolgens het aanbod te weigeren.

Herstel en comeback Marquez
Eerder deze week zagen we Marquez voor het eerst sinds lange tijd zonder een brace om zijn gekwetste rechter bovenarm. Tevens zagen we Marquez voor het eerst samen met zijn nieuwe Repsol Honda teamgenoot Pol Espargaró in Madrid in actie komen tijdens een photoshoot ter voorbereiding op de aanstaande Repsol Honda teampresentatie (online op 22 februari). Dit zorgde er meteen voor dat er weer de nodige speculaties de kop opstaken omtrent de comeback van Marquez. Zo weten diverse Spaanse mediakanalen inmiddels al te melden dat er een kans bestaat dat we Marquez al in maart tijdens de openingswedstrijd van het seizoen op het Losail International Circuit zijn comeback zal gaan maken. Hoewel men ook bij Honda positief gestemd is over een op stapel staande terugkeer van Marquez op de motor wil men vooralsnog geen enkele uitspraak doen over hetgeen er in de Spaanse media is te lezen. Eén ding is wel zeker, en dat is dat Marquez de komende dagen weer in Madrid te vinden zal zijn. Er staat namelijk een nieuwe medische check in het Ruber Internacional Hospital gepland. Hopelijk hebben de behandelende artsen hier goed nieuws voor de Repsol Honda Team coureur en kan de persvoorlichter van het team ons vervolgens wel verblijden met goed nieuws.

Ter info: Marc Márquez en Honda verlengden in februari 2020 hun contract tot aan het einde van het seizoen 2024. Was de Spanjaard de afgelopen jaren al met afstand de bestbetaalde MotoGP coureur, het nieuwe contract betekende opnieuw een flinke salarisverhoging voor de achtvoudig wereldkampioen.