Marc Márquez sloot de eerste dag van de Motul TT Assen af met een zevende rondetijd. De Spanjaard was echter de enige coureur die geen zachte achterband liet monteren en zich meer richtte op de race. Hierdoor heeft de Repsol Honda coureur dan ook veel vertrouwen voor de rest van het weekend.

Voor Marc Márquez was de vrijdag op het TT Circuit Assen een rustige dag, iets wat niet vaak kan worden gezegd over de Spanjaard. Waar het in de eerste vrije training behoorlijk mis ging voor teamgenoot Jorge Lorenzo bleef Márquez zich richten op zijn eigen werk en waren hij en het team voornamelijk bezig met de afstelling en bandenkeuze voor de race.

Aan het einde van FP2 lieten alle coureurs een zachte achterband monteren om daarmee een aanval te kunnen plaatsen op de snelste rondetijd. Márquez was de enige die gewoon met zijn racebanden bleef rijden en kon daardoor extra data verzamelen voor de race. Hierdoor heeft de zevenvoudig wereldkampioen dan ook veel vertrouwen voor de rest van het weekend en verwacht hij mee te kunnen doen voor de overwinning.

Marc Márquez: “Zevende op vrijdag is geen reden voor paniek. We zijn aan het werk voor de race en proberen alles te analyseren. Onder andere verschillende soorten banden is waar we ons nu mee bezig houden met het oog op zondag. Er zijn vier of vijf coureurs met een vergelijkbare racesnelheid en momenteel zitten wij daarbij, dat is belangrijk. We blijven werken. Het was vandaag ook heel speciaal om naast een aantal Honda legendes de zestigjarige deelname van Honda in de Grands Prix te vieren. Verder vind ik het heel jammer wat er met Lorenzo is gebeurd en wens ik hem een voorspoedig herstel.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App