Marco Bezzecchi en Andrea Migno zullen in 2020 deel uitmaken van het Sky Racing Team VR46. Dat heeft het team voorafgaand aan de Gran Premio Michelin de Aragón bekend gemaakt. Bezzecchi wordt in de Moto2 de teamgenoot van Luca Marini, terwijl Migno in het team terugkeert aan de zijde van Celestino Vietti Ramus.

Het Sky Racing Team VR46, van teameigenaar Valentino Rossi, liet eerder dit seizoen al weten afscheid te nemen van Moto2 coureur Nicoló Bulega en Moto3 coureur Dennis Foggia. Ook de contracten van Luca Marini en Celestino Vietti liepen af, maar de Italianen zijn ook voor 2020 vastgelegd. 

Marco Bezzecchi maakt de overstap van het RedBull KTM Tech3 team, dat na dit seizoen opgeheven wordt. De nummer drie in de eindstand van het wereldkampioenschap Moto3 van vorig jaar maakt daar een tot nu toe tegenvallend seizoen mee. Bij zijn nieuwe team krijgt Bezzecchi, naast Marini, de beschikking over een competitieve Kalex machine.

Het Moto3 team blijft trouw aan KTM en krijgt met Andrea Migno een oude bekende in de gelederen. De Italiaan die nu nog uitkomt voor het inmiddels sponsorloze WWR Racing Team reed ook tussen 2015 en 2017 al voor het team en pakte in die periode één overwinning en twee podiumplaatsen.

Pablo Nieto – Teammanager
“We zijn trots dat we met het Sky Racing Team VR46 in 2020 weer vier motoren op de grid kunnen zetten in twee verschillende klassen. En dat met vier van de meest interessante en getalenteerde Italiaanse coureurs. We hebben deze keuze gemaakt omdat ik weet dat het goed zal zijn voor de teamspirit, een goede werksfeer en een gezamenlijke aanpak. We hebben twee teams op de grid met snelle en ervaren coureurs die klaar staan om iedereen te verrassen. Vanuit een technisch oogpunt hebben we een keuze gemaakt om de samenwerking met KTM en Kalex te verlengen, omdat we de afgelopen jaren een stabiele relatie hebben opgebouwd met wederzijds vertrouwen.”

Marco Bezzecchi – Moto2
“Ik ben heel blij met deze geweldige kans. Ik heb het WK-niveau bereikt met de hulp van de VR46 Riders Academy en om nu deel uit te maken van dit team maakt me ontzettend trots. Mijn tweede seizoen in de Moto2 klasse zal weer een uitdaging voor mij worden, maar ik zal mijn best doen om het in mij gestelde vertrouwen uit te betalen.” 

Andrea Migno – Moto3
“Het zijn twee uitdagende en karakter-vormende jaren voor mij geweest. Ik heb veel geleerd en daardoor ben ik gegroeid als een rijder en als mens. Toen ze mij de mogelijkheid boden om terug te keren bij dit team voelde dat als thuiskomen. Het is een geweldig gevoel om terug te zijn bij de familie waarmee ik mijn debuut in het wereldkampioenschap heb gemaakt. Ik weet dat ze altijd strijden om beter te zijn dan de vorige keer.”

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App