Marco Melandri en Barni Racing per direct uit elkaar

61
marco-melandri
Marco Melandri | foto© Barni Racing

De comeback van Marco Melandri als coureur in het FIM Superbike World Championship is van korte duur geweest. De Italiaan en het Barni Racing Team hebben bekend gemaakt dat er na slechts vier wedstrijdweekenden al weer een einde komt aan hun samenwerking.

Het verhaal is bekend, Marco Melandri stopte aan het einde van 2019 als actie wegracecoureur. Het begon vervolgens toch weer te kriebelen en toen Barni Racing en Leon Camier besloten om na een test op het Misano World Circuit hun samenwerking te beëindigen – dit vanwege het feit dat de Brit nog steeds te veel hinder ondervond van zijn in 2019 opgelopen schouderblessures – kwam Melandri ineens weer in beeld.

De eerste en enige test van Melandri op de Barni Racing Ducati Panigale V4R leek vervolgens veelbelovend maar tijdens de herstart van het 2020 seizoen in Jerez de la Frontera bleek al snel (ondanks twee top tien klasseringen) dat de 38-jarige Italiaan en de 2020 versie van de Ducati niet echt vriendjes waren en van het ene in het andere probleem belanden.

Dit in combinatie met het huidige hoge niveau binnen het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap zorgden ervoor dat Melandri weinig plezier beleefde aan zijn comeback. Tijdens de laatste twee wedstrijdweekenden op Motorland Aragon liet de 22-voudig WorldSBK winnaar al meerdere keren doorschemeren dat op deze manier doorgaan weinig zin had, iets dat drie dagen later dus heeft geresulteerd in een einde aan de samenwerking.

Marco Melandri: “Het was een moeilijke keuze, maar ik moest naar mijn lichaam luisteren. Ik was met veel enthousiasme teruggekeerd, maar dit stierf race na race toen ik me realiseerde dat mijn persoonlijke kenmerken anders zijn dan die van deze motor. Het herstellen van en tijdens de raceweekenden is echt moeilijk. Mijn idee was om terug te komen om leuke en goede races te rijden, maar ondanks het geweldige werk dat het team heeft verricht, heb ik nooit het juiste gevoel bij deze motor gevonden. In deze omstandigheden waren er geen redenen om door te gaan, ik heb er heel open over gesproken met “Barni” om de ruimte te geven aan een jongere coureur die hongerig is. Spijt? Helemaal niet. Als ik deze ervaring niet had gehad zou ik me hebben afgevraagd hoe het zou zijn gegaan, nu had ik de antwoorden, helaas waren ze niet wat ik verwachtte. Hoe dan ook, ik wil het hele team bedanken voor de inzet, voor mij is het tijd om vooruit te kijken op een manier die ik al had besloten te nemen. Ik wens het Barni Racing Team veel geluk voor de toekomst.”

Samuele Cavalieri, die al voor het team uitkomt in het CIV kampioenschap zal de drie laatste wedstrijdweekenden van het seizoen in Catalunya, Magny Cours en Estoril de plaats innemen van Melandri.

 

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App