Marco Melandri maakte afgelopen weekend in Jerez verrassend een comeback als coureur in het FIM Superbike World Championship. De Italiaan deed dat niet onverdienstelijk, ondanks dat een topklassering er nog niet inzat was het tempo van de Barni Racing Ducati coureur in de races indrukwekkend te noemen.

Marco Melandri nam aan het einde van het seizoen 2019 afscheid als actief coureur. Maar de inmiddels 37-jarige coureur kon onlangs een aanbod van Barni Racing Ducati als vervanger van Leon Camier niet weerstaan. Het afgelopen weekend tijdens de herstart van het 2020 FIM World Superbike Championship seizoen in Jerez was Melandri dan ook gewoon weer van de partij en de voormalig MotoGP coureur deed dat zeker niet onverdienstelijk.

Zaterdag tijdens de eerste race reed Melandri een indrukwekkende inhaalrace door vanaf de negentiende plaats op de grid naar de achtste plaats te rijden. Een dag later tijdens Race 2 herhaalde Melandri bijna zijn huzarenstukje van een dag eerder en reed hij van de negentiende plaats op de grid naar een keurige negende plaats. Niet alles verliep volgens wens, zondagochtend Tissot Superpole Race moest de Ducati coureur genoegen nemen met een teleurstellende achttiende plaats. Na afloop had Melandri een goed excuus, tijdens de race werd hij namelijk gestoken door een wesp wat hem het nodige ongemak opleverde.

Ondanks dat een achtste, negende en achttiende plaats misschien niet de juiste weergave zijn was Melandri na afloop een tevreden man en stak hij niet onder stoelen of banken heel erg blij te zijn met zijn terugkeer in het kampioenschap.

Marco Melandri: “Ik ben zo blij, want het was erg leuk om terug te zijn in het kampioenschap. Het was zeker niet makkelijk, zelfs het weer hielp dit weekend niet mee. Ik vind de V4 een geweldige motor en Barni Racing een heel goed team. Ze hebben me veel geholpen. Het was als een test voor ons, we hebben veel geleerd en ik kan niet wachten om naar Portimâo te gaan om te zien wat we daar nog beter kunnen doen. We hebben zeker nog veel dingen te doen. Het was een moeilijke dag zondag, want in de Superpole Race zat een wesp me dwars en hierdoor moest ik halverwege de race veel terrein prijsgeven omdat ik veel pijn had. Ik voel me echt goed op deze motor, maar ik heb tijd nodig om me aan te passen, want het is heel anders dan hetgeen ik gewend ben. Het team leert mijn wensen en mijn rijstijl steeds beter kennen. Na negen maanden was het niet gemakkelijk, maar om volgende week alweer te kunnen racen is erg goed voor me, omdat ik fris ben en dus hard kan blijven werken.”

Melandri hoopt zijn vorm mee te nemen naar Portimâo, het circuit in Portugal waar komend weekend de derde ronde van het seizoen wordt verreden.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App