Marco Melandri klaar voor comeback met Barni Racing Team Ducati

10
marco-melandri
Marco Melandri | foto© Barni Racing Team Ducati

Tijdens de herstart van het 2020 FIM Superbike World Championship komend weekend op Circuito de Jerez – Angel Nieto zien we de comeback van Marco Melandri. De zesvoudig podium finisher op het Zuid-Spaanse circuit is door het Barni Racing Team Ducati aangetrokken als vervanger Leon Camier, de Brit die onlangs in goed onderling overleg zijn overeenkomst met het Italiaanse team heeft ontbonden.

Marco Melandri nam aan het einde van het 2019 seizoen afscheid als actief coureur. De voormalig MotoGP coureur kende het afgelopen jaar een moeilijk en moeizaam seizoen in dienst van het GRT Yamaha WorldSBK Team, een seizoen waarin hij slechts twee podiumplaatsen in een volledige race, slechts één podiumplaats in een Tissot Superpole race wist te scoren en uiteindelijk als negende eindigde in de eindstand van het kampioenschap. De Italiaan besloot het na afloop van het seizoen dan ook voor gezien te houden en zijn helm aan de wilgen te hangen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en toen Barni Racing Ducati onlangs aan de deur klopte voor een vervanger van Leon Camier begon Melandri te twijfelen. Lang duurde de twijfel echter niet, de Italiaan hapte toe en werkte onlangs met het team een eerste test af, een test waar hij menigeen verraste en direct snel was.

Dat Melandri uitgerekend in Jerez zijn comeback is een bonus, dit gezien dat hij op het Zuid-Spaanse circuit één van de meest succesvolle coureurs is. Zo wist Melandri er het afgelopen seizoen in zowel de eerste WorldSBK race als ook in de Tissot Superpole een derde plaats te scoren, twee van zijn drie behaalde podiumplaatsen in 2019. Naast deze prestaties behaalde hij in er het seizoen 2014 in dienst van Aprilia o.a. ook nog eens twee overwinningen.

Met in totaal zes podiumplaatsen hoeft Melandri alleen Tom Sykes en Chaz Davies op de lijst van meest behaalde (WorldSBK) podiumplaatsen in Jerez voor zich te dulden. Beide Britten scoorden er weliswaar zeven podiumplaatsen, maar Melandri onderscheidt zich door het feit dat hij er zijn podiumplaatsen wist te scoren op vier verschillende motormerken, Sykes en Davies deden het allebei op maar één motormerk, te weten Kawasaki en Ducati

Hoewel er komend weekend geen fans op de tribunes zullen zijn om de WorldSBK-rijders toe te juichen, is de Italiaan vastberaden zijn fans thuis voor de televisie te trakteren op een sterke terugkeer als coureur in het FIM Superbike World Championship.

Marco Melandri: “Ik kan niet wachten om vrijdagochtend op de motor te stappen, want het eerste contact onlangs met de Ducati Panigale V4 R was erg leuk en interessant. Ik ben benieuwd naar mijn niveau ten opzichte van de andere coureurs, naar mijn gevoel met de motor tijdens het weekend en naar het gebied waar ik nog aan zal moet werken. Het belangrijkste zal zijn om weer in het wedstrijdtempo te komen, terug op de grid te staan en de lichten weer uit te zien uitgaan zal fantastisch zijn. Ik ben bereid om het beste van mezelf te geven op zoek naar goede resultaten.”

De eerste vrije training van de Pirelli Spanish Round gaat vrijdagochtend voor de WorldSBK coureurs van start om 10:30 uur.

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App