Marco Melandri heeft zijn huidige overeenkomst met het Aruba.it Racing – Ducati team met een jaar verlengd. Dit nieuws heeft het Italiaanse World Superbike een dag voorafgaand aan de Duitse ronde van het kampioenschap op de Lausitzring bekend gemaakt. De Italiaan zal net als dit seizoen in 2018 opnieuw Chaz Davies als teamgenoot treffen.

Marco Melandri zal ook in 2018 als coureur actief zijn in het World Superbike kampioenschap. De inmiddels 35 jarige Italiaan, die na een korte onderbreking dit seizoen terugkeerde in het kampioenschap, is bezig aan een sterk seizoen op de Ducati Panigale R. Direct vanaf de eerste wedstrijd dit seizoen kon Melandri zich op de voor hem nieuwe Ducati meteen met de top. Gedurende de eerste 8 wedstrijd weekenden van het seizoen wist hij maar liefst zeven keer op het podium te eindigen met als hoogtepunt een zege voor zijn eigen publiek op het Misano World Circuit.

Deze goede prestaties hebben er toe geleid dat Melandri zijn overeenkomst met Ducati met een jaar verlengd heeft en dat hij ook komend seizoen weer deel uit zal maken van het Aruba.it Racing-Ducati team. Chaz Davies zal net als dit jaar ook komend seizoen de teamgenoot zijn, de Brit tekende in 2016 namelijk een tweejarige overeenkomst waardoor hij ook in 2018 nog als coureur aan het team verbonden is.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag