Marini behaalt laatste Honda Moto2 pole position in Valencia

45
luca-marini
Luca Marini - Moto2 pole Valencia | foto© Nico Schneider

Luca Marini heeft zaterdagmiddag in de kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position behaald. De Italiaan was uiteindelijk het snelst en won de strijd om pole position voor Dynavolt Intact GP coureurs Xavi Vierge en Marcel Schrötter. NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwalificeerden zich als 19e en 22e.

Zaterdagmiddag ging om 15:05 uur de kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse van start op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Terwijl het na een stortbui in de ochtend de hele dag niet meer geregend had waren er bij aanvang van de kwalificatie voor de Moto2 klasse weer veel donkere wolken te zien boven het Spaanse circuit. Hierdoor aarzelden de coureurs niet en gingen ze allemaal meteen de baan op voor het geval dat de hemelsluizen weer zouden openen.

Voor de snelste man na de drie verreden vrije trainingen, Iker Lecuona, begon de sessie niet zoals hijzelf gehoopt had aangezien hij al vroeg ten val kwam ter hoogte van bocht 6, Ángel Nieto. De Spanjaard bleef ongedeerd maar had zijn KTM behoorlijk beschadigd. Ook landgenoot Hector Garzo kwam later ten val.

Vervolgens werden de rondetijden steeds scherper gezet waarbij het halverwege de sessie de winnaar van de Moto2 race in Maleisië, Luca Marini, was die de voorlopige pole position in handen had voor Dynavolt Intact GP coureurs Marcel Schrötter en Xavi Vierge.

De drie coureurs streden gedurende de rest van de sessie voor pole position waarbij het uiteindelijk Marini was die met een 1’35.777 de snelste tijd had gereden en zondag vanaf pole mag vertrekken voor de laatste race van het jaar voor Vierge en Schrötter. Moto2 wereldkampioen Pecco Bagnaia noteerde de vierde tijd voor landgenoot Lorenzo Baldassarri en Sam Lowes. Daarachter kwalificeerden Joan Mir, Augusto Fernández, Fabio Quartararó en Miguel Oliveira zich in de top tien. NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen naar de 19e en 22e rondetijd.

De Moto2 race op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App