Marini eindigt vrijdag op Mugello als snelste, Bendsneyder 21e

44
Luca Marini - Autodromo del Mugello | foto© Randy van Maasdijk

Luca Marini was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Autodromo del Mugello het snelst en sloot daarmee de dag af als snelste Moto2 coureur voor Thomas Lüthi en Mattia Pasini. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde 21e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 25e tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Autodromo del Mugello ging vrijdag om 15:10 uur van start en was de laatste van de drie Grand Prix klassen. De zon scheen nog steeds fel boven het Italiaanse circuit wat voor zeer gunstige omstandigheden zorgde.

Echter ging het voor een aantal coureurs al vroeg in de sessie mis. Marco Bezzecchi was de eerste crasher bij het uitkomen van bocht 5 (Borgo San Lorenzo). De Italiaan leek zichzelf hierbij flink bezeerd te hebben en werd op een brancard weggedragen om vervolgens naar het medical centre gebracht te worden.

Vervolgens kwamen ook Joe Roberts (bocht 12, Correntaio), Tetsuta Nagashima (bocht 2, Luco) en Alex Márquez (bocht 1, San Donato) ten val. Zij bleven ongedeerd.

Een opvallende mijlpaal werd behaald door Nicolo Bulega. De Italiaan doorbrak op zijn Kalex van het SKY Racing VR46 team de 300 km/h grens, voor het eerst dat een machine in de 250cc / Moto2 klasse dat heeft behaald.

Halverwege de tweede vrije training had Tom Lüthi de snelste rondetijd in handen voor Speed Up coureurs Jorge Navarro en Fabio di Giannantonio met daarachter Luca Marini, Alex Márquez en Tetsuta Nagashima. Opnieuw leek Bo Bendsneyder het lastig te hebben en was hij buiten de top twintig te vinden.

In de slotfase werd het gas nog iets meer opengetrokken en reed thuisrijder Luca Marini met een 1’51.986 de snelste rondetijd van de dag voor Thomas Lüthi en Mattia Pasini. De vierde tijd kwam op naam van Marcel Schrötter voor Nicolo Bulega en Jorge Navarro, daarachter maakten Jorge Martin, Enea Bastianini, Fabio di Giannantonio en Simone Corsi in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de dag af als 21e, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de 25e rondetijd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Autodromo del Mugello gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App