Marini en Bezzecchi bezorgen Sky Racing Team VR46 1-2 tijdens thuis Grand Prix

17
luca-marini
Luca Marini (l) & Marc Bezzecchi (r) | foto© screenshot

Luca Marini heeft zondag de Moto2 race van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini op zijn naam geschreven. De Sky Racing Team VR46 coureur kwam na vijfentwintig ronden als winnaar over de finish voor teamgenoot Marco Bezzecchi en Enea Bastianini. Nederlander Bo Bendsneyder passeerde als negentiende de zwart/wit geblokte vlag.

De eerste Moto2 race op het Misano World Circuit is voor het Sky Racing Team VR46 uitstekend verlopen. Luca Marini en Marc Bezzecchi bezorgden het team tijdens hun thuis Grand Prix namelijk een 1-2 finish.

Het was Marini die na vijfentwintig ronden aan het langste eind trok en al winnaar de finish passeerde voor Bezzecchi en de in de slotfase nog akelig dichtbij komende Enea Bastianini.

Xavi Vierge passeerde in deze race als vierde de finish voor Augusto Fernandez, Thom Lüthi, Fabio DiGiannantonio en de vanuit de pitstraat gestarte Sam Lowes die na een geweldige inhaalrace als achtste de finish passeerde.

Aron Canet en Joe Roberts completeerden in deze race de top tien.

Bo Bendsneyder perste in deze race opnieuw het maximale uit zijn NTS RW Racing GP machine. De Rotterdammer passeerde, na vanaf de vijfentwintigste plaats op de grid gestart te zijn, als negentiende de finish. Voor teamgenoot Jesko Raffin kwam er zoals vooraf verwacht een vroegtijdig einde aan de race. De Zwitser bleek, tegen de verwachtingen in, nog verre van volledig hersteld te zijn van zijn blessure (vermoeidheidsverschijnselen) en parkeerde zijn machine na acht ronden – na zelf totaal uitgeput te zijn – in de pitbox.

Tussenstand kampioenschap
Marini verstevigde met zijn overwinning zijn leidende positie in het kampioenschap. De Italiaan heeft na zijn tweede zege van het seizoen nu 112 punten achter zijn naam staan. Bastianini volgt op de tweede plaats met 95 punten voor Bezzecchi met 85 en de dit weekend afwezige Jorge Martin die nu de vierde plaats bezet met 79 punten.

Voor een uitgebreider verslag van deze race en alle overige sessie van deze dag verwijzen we jullie graag naar de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App