Marini het snelst tijdens FP1 in Argentinië, Bendsneyder 21e

52
Luca Marini - Termas de Río Hondo | [email protected] Team VR46

In de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië heeft Luca Marini de snelste rondetijd gereden voor Sam Lowes en Marcel Schrötter. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde als 21e in een sessie waar de eerste twintig coureurs binnen één seconde geklasseerd stonden.

Vrijdag om 09:55 uur lokale tijd, 13:55 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië. Onder gunstige omstandigheden met een droge baan en een buitentemperatuur rond de 20°C ging de coureurs voor het eerst dit weekend de baan op.

NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal is er dit weekend opnieuw niet bij aangezien zijn voetblessure erger bleek dan gedacht en er een tweede operatie noodzakelijk was. Europees Moto2 kampioen Jesko Raffin vervangt hem wederom.

In de beginfase waren het meteen de gebruikelijke namen die zich bovenaan de tijdlijsten meldden waaronder Tom Lüthi, Marcel Schrötter, Alex Márquez, Luca Marini en Brad Binder. Ook begon Nederlander Bo Bendsneyder sterk aan de sessie en was hij constant bij de eerste acht te vinden.

Vaak is het asfalt van het Termas de Río Hondo circuit in de eerste sessies nog vies en is het gripniveau laag aangezien het circuit gedurende het jaar weinig gebruikt wordt. Dit jaar viel dat volgens de coureurs mee en was de grip aanzienlijk beter.

Gedurende de sessie werden de tijden voortdurend aangescherpt en uiteindelijk wist Luca Marini met een 1’44.220 de snelste rondetijd te klokken voor Sam Lowes en Marcel Schrötter. De vierde tijd kwam op naam van Brad Binder met daarachter Alex Márquez en Xavi Vierge. Verder stonden Tom Lüthi, Remy Gardner, Iker Lecuona en Augusto Fernández in de top tien geklasseerd. NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin noteerde negentiende tijd, teamgenoot Bo Bendsneyder de 21e. Opmerkelijk was dat de eerste twintig coureurs binnen één seconde geklasseerd stonden.

Na afloop vroegen we Bendsneyder om een eerste reactie.

Bo Bendsneyder: “ De kop is eraf. We moeten zuinig en tactisch omgaan met de banden die we hebben en heb daarom de gehele training op één en dezelfde harde band gereden. P21 lijkt misschien dan wel niet zo best echter zit ik maar één seconde van de snelste man. Wetende dat anderen al de zachtere optie hebben gebruikt ben ik zeker niet ontevreden. We gaan ons klaar maken voor FP2.”

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië gaat om 18:10 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App