Marini het snelst tijdens tweede vrije training op Aragón, Bendsneyder 20e

4
Luca Marini - Motorland Aragón | foto© Randy van Maasdijk

Luca Marini was vrijdagmiddag in de tweede vrije training op MotorLand Aragón het snelst voor Lorenzo Baldassarri en Sam Lowes. Echter is Augusto Fernández de snelste coureur van de dag dankzij zijn gereden tijd in FP1, Nederlander Bo Bendsneyder sluit de eerste dag op het Spaanse circuit af als achttiende. 

Vrijdagmiddag om 15:10 uur ging de lichten op groen voor de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op MotorLand Aragón. De zon deed behoorlijk z’n best boven het Spaanse circuit met een buitentemperatuur van zo’n 27°C en een asfalttemperatuur van ruim boven de 40°C.

Al vroeg in de sessie ging het mis voor Adam Norrodin. De Maleisiër kwam ter hoogte van bocht 12 hard ten val en werd uiteindelijk op een brancard afgevoerd richting het medical centre. Zaterdagochtend voorafgaand aan de derde vrije training zal beslist worden of Norrodin de rest van het weekend in actie mag komen.

De Moto2 machine van het Petronas Sprinta Racing team lijkt dit seizoen weinig geluk met zich mee te brengen. Khairul Idham Pawi liep in Jerez een handblessure op na een valpartij waar hij op de dag van vandaag nog steeds mee kampt na een aantal operaties. Mattia Pasini was de eerste vervanger maar liep vervolgens ook een blessure op waarna Jonas Folger plaatsnam op de Kalex. Ook de Duitser kreeg te maken met blessures waarna Bradley Smith eenmalig optrad op de machine tijdens zijn thuisrace op Silverstone waarna Norrodin vanaf Misano welkom geheten werd binnen het team.

Halverwege de sessie was leider in het kampioenschap Alex Márquez het snelst voor Luca MArini en Tom Lüthi maar ook Jorge Navarro, Lorenzo Baldassarri, Fabio di Giannantonio en winnaar van de race op Misano Augusto Fernández reden snelle rondetijden. Nederlander Bo Bendsneyder reed op dat moment binnen de top vijftien. Toch leken de omstandigheden niet helemaal ideaal aangezien de rondetijden van FP1 nog niet geëvenaard werden.

Vanwege slechte weersverwachtingen ging in de slotfase van de sessie het tempo omhoog waarbij de coureurs allemaal een plaats in de top veertien probeerden te bemachtigen. Marini reed met een 1’52.833 de snelste rondetijd voor Baldassarri en Lowes met daarachter Márquez, Bulega, Lecuona, Lüthi, Fernández, Binder en Nagashima in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder reed in deze tweede vrije training de twintigste rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Simone Corsi eindigde als 22e.

In de slotfase kreeg Tom Lüthi nog te maken met technische problemen, echter had dit geen effect op zijn plaatsing in de top veertien.

In de gecombineerde tijdlijsten, gezien over beide trainingen, ziet de top veertien er als volgt uit: Fernández, Marini, Baldassarri, Lowes, Márquez, Bulega, Lecuona, Lüthi, Binder, Nagashima, Vierge, Navarro, Gardner en Locatelli. Het is zeer waarschijnlijk dat deze veertien coureurs rechtstreeks door mogen naar Qualifying 2. Bo Bendsneyder staat op de gecombineerde tijdlijsten als achttiende geklasseerd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op MotorLand Aragón gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App