Luca Marini heeft zaterdag tijdens de vroegtijdig afgebroken tweede dag van Jerez Test de snelste rondetijd op de klok gezet. De Sky Racing Team VR 46 coureur was het snelst voor de Brit Sam Lowes en de Spanjaard Alex Marquez. 

De tweede dag van de Jerez Test begon zaterdagochtend enigszins hectisch. Stonden er in eerste instantie net als tijdens de eerste dag vier sessie op het programma, dit werd voor aanvang van de dag aangepast vanwege de nodige problemen met de machines in de nieuwe MotoE klasse. Wat bleek, de 80 minuten durende sessie van de Moto2 klasse bleek niet voldoende om de batterijen van de MotoE machines allemaal weer op te kunnen laden.

De organisatie besloot hierop om de MotoE klasse de dag te laten openen met een sessie van 30 minuten gevolgd door een 2 uur een 55 minuten durende de sesssie van de Moto2 klasse. Vervolgens wederom een sessie van 30 minuten door de MotoE klasse en een tweede 2 uur en 55 minuten durende training voor de Moto2 waarna de MotoE klasse de dag afsloot met een derde 30 minuten durende training. Dus voor de Moto2 klasse niet de gebruikelijke vier maar twee heel lange sessies tijdens de tweede dag. Ook zondag tijdens de derde en afsluitende dag zal dit tijdschema gehanteerd worden.

Wat betreft de actie op de baan, hier bleek al snel dat de nog verre van fitte Bo Bendsneyder tijdens de eerste dag iets te veel van zichzelf en het tijdens de Japanse gebroken linker onderbeen had gevergd. Bendsneyder zelf wilde echter van geen opgeven weten, stapte wel op maar al snel bleek dat met name bij het schakelen de pijn rondom de breuk in zijn onderbeen te hevig was. Veel ronden werden er dan ook niet gereden in de eerste sessie van de dag, en met een snelste rondetijd van 1’45.097 was de Nederlander dan ook de enige die zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag niet aan wist te scherpen.

In deze vijfde sessie van de test was het Luca Marini die een snelste tijd op de klok zette van 1’41.524 en daarmee het snelst was voor Sam Lowes, Alex Marquez, de opnieuw sterk acterende Remy Gardner en de snelste man van de eerste dag Lorenzo Baldassarri.

Jorge Navarro zette de zesde rondetijd op de klok gevolgd door, Marcel Schrötter, Augusto Fernandez, Tetsuta Nagshima en Xavie Vierge.

Bo Bendsneyder’s teamgenoot Steven Odendaal sloot deze sessie af met de achttiende rondetijd achter zijn naam.

Na een lange eerste sessie stond er om 13:55 uur de tweede en afsluitende sessie van de dag op het programma. Helaas bleken de weergoden de Moto2 coureurs niet heel goed gezind, een lichte miezerregen zorgde er namelijk voor dat er maar slechts drie coureurs één of meerdere ronden op de baan waren en slechts twee coureurs een rondetijd lieten noteren. Deze rondetijden kwamen niet in de buurt van de eerder gereden tijden en het betekende voor velen dus een rustig tweede deel van de tweede dag.

Zondag staan er tijdens de derde en afsluitende testdag wederom twee lange sessie op het programma voor de Moto2 coureurs. Of Bendsneyder het voor gezien houdt na twee dagen of zondag opnieuw enkele ronden zal rijden is nog niet bekend, hierover zal men zondagochtend een beslissing nemen al naar gelang hoe de coureur in kwestie zichzelf voelt.

 

Handige links Moto2 en MotoE test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App