Luca Marini reed vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Chang International Circuit in Buriram de snelste rondetijd en sloot daarmee de eerste dag op het Thaise circuit als snelste af voor Somkiat Chantra en Remy Gardner. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de sessie af met de 24e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin eindigde als 28e.

De laatste sessie die vrijdag op het programma stond op het Chang International Circuit in Buriram was die voor de Moto2 klasse. Op het zeer warme Thaise circuit kwamen de coureurs voor de tweede keer vandaag in actie voor 45 minuten rijtijd in de tropische hitte.

Voor thuisrijder Somkiat Chantra zat het in de beginfase van de sessie niet echt mee. De Thai kreeg te maken met technische problemen en moest zijn machine aan de kant zetten. Wel wist hij met behulp van de marshals, die hun landgenoot ongetwijfeld graag te hulp schoten, gauw terug te keren naar de pitbox waarna hij tegen het einde van de sessie de baan weer op kon.

Halverwege was het Tetsuta Nagashima, de snelste coureur in FP1, met de snelste rondetijd in handen voor Luca Marini en Brad Binder. Ook Alex Márquez, Augusto Fernández en Stefano Manzi behoorden tot de snelste coureurs terwijl Nederlander Bo Bendsneyder het opnieuw moeilijk had en pas buiten de top twintig te vinden was.

In de slotfase van de sessie was er een aantal valpartijen te zien op het Thaise circuit. Mattia Pasini verloor de voorkant van zijn Kalex bij het ingaan van bocht 3 en schoof onderuit waarna er even later een aanvaring was geweest tussen Sam Lowes en Xavi Cardelus. Het leek erop dat de Brit de aanstichter van de crash aangezien hij zijn excuses aanbood aan de Andorraan die werd afgevoerd op een brancard.

In de slotfase werd het tempo opgevoerd waarbij Luca Marini uiteindelijk met een 1’35.956 de snelste rondetijd reed voor publieksfavoriet Somkiat Chantra en Remy Gardner. Leider in het kampioenschap Alex Márquez klokte de vierde tijd voor Enea Bastianini en Iker Lecuona, daarachter eindigden Brad Binder, Augusto Fernández, Jorge Navarro en Tetsuta Nagashima in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de sessie af met de 24e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin eindigde als 28e.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Chang International Circuit gaat zaterdag om 05:55 uur van start met de kwalificatie om 10:05 uur.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App