Alex Márquez heeft zaterdagmiddag net als zijn oudere broer pole position behaald op Silverstone. In de tweede kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse was de Spanjaard het snelst voor landgenoten Jorge Navarro en Augusto Fernández. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 21e, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 28e tijd.

De laatste kwalificatiesessie die zaterdagmiddag op Silverstone op het programma stond was die voor de Moto2 klasse. Om 15:10 uur gingen de lichten op groen en waren de omstandigheden nog steeds zeer gunstig met een fel schijnende zon die zorgde voor een buitentemperatuur van zo’n 28°C.

Q1
De coureurs die na de drie verreden vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden hadden in deze vijftien minuten durende sessie een laatste kans op een plaats in Qualifying 2. Voor Joe Roberts sloeg het noodlot al gauw toe aangezien zijn radiator schade opliep en hij daardoor niet één ronde kon rijden.

Het was Marcel Schrötter die met een 2’05.119 de snelste rondetijd wist te rijden voor Brad Binder, Iker Lecuona en Stefano Manzi. Deze vier coureurs mochten door naar Q2 en Manzi zorgde ervoor dat de MV Agusta voor het eerst te zien was in Q2. Jorge Martin klokte de vijfde rondetijd wat hem de negentiende startplaats oplevert voor Dominique Aegerter en Nederlander Bo Bendsneyder. Daarachter eindigden Somkiat Chantra, thuisrijder Jake Dixon en Marco Bezzecchi in de top tien. NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal noteerde de veertiende tijd wat hem de 28e startplaats oplevert.

Q2
Vervolgens was het aan de achttiein snelste Moto2 coureurs om in de tweede vijftien minuten durende te bepalen wie er morgen vanaf pole position mag starten. Het waren de Spanjaarden Augusto Fernández, Alex Márquez, Jorge Navarro en Xavi Vierge die in de beginfase het sterkst waren en de eerste vier posities in handen namen voor Remy Gardner en thuisrijder Sam Lowes.

Uiteindelijk wist Márquez er een schepje bovenop te doen en behaalde hij pole position met een 2’04.374; de snelste Moto2 ronde op Silverstone ooit. Landgenoten Navarro en Fernández kwamen naar de tweede en derde tijd met Gardner daarachter op de vierde plaats. Verder eindigden Vierge, Marini, Nagashima, Binder, Lowes en Di Giannantonio in de top tien.

Een crash was er nog voor Tom Lüthi, de Zwitser verloor de voorkant van zijn Kalex bij het ingaan van bocht 13 (Village) en schoof onderuit.

De Moto2 race over 18 ronden gaat zondagmiddag in een aangepast schema om 14:30 uur lokale tijd, 15:30 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App