Marc Marquez heeft zaterdag in Le Mans zijn vijfenvijftigste MotoGP pole uit zijn carrière weten te behalen. De Repsol Honda Team coureur komt hiermee op gelijke hoogte met Valentino Rossi en is nog slechts drie pole-positions verwijderd van het ‘alltime’ pole record dat op naam staat van Mick Doohan.

Marc Marquez is pas sinds 2013 als coureur actief in de MotoGP klasse, nu ruim zeven seizoenen later staat de teller op 55 MotoGP pole-positions, een ongelofelijke prestatie van de Spanjaard die in al zijn verreden MotoGP races tot nu toe zich slechts drie keer niet op de eerste twee startrijen wist te kwalificeren – Mugello 2015 (13e), Sepang 2017 (7e) en Sepang 2018 (7e).

Deze prestatie brengt de Repsol Honda Team op gelijke hoogte met Valentino Rossi wat betreft het aantal behaalde MotoGP pole-positions. Het tweetal neemt nu gezamenlijk de tweede plaats in op de lijst met de coureurs met de meest behaalde poles in de koningsklasse. Recordhouder op deze lijst is de Australiër Mick Doohan met 58 behaalde pole-positions.

Mocht Marquez ook tijdens de twee komende Grand Prix weekenden in Mugello en Catalunya ook de pole weten te behalen dan kan de Spanjaard tijdens de 2019 editie van de Dutch TT in Assen opnieuw een nieuwe mijlpaal bereiken, hetzelfde geldt natuurlijk voor Rossi die zich zaterdag in Le Mans op een zeer verdienstelijke plaats wist te kwalificeren.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App