Márquez grijpt Moto2 pole op Sepang in lastige omstandigheden, Bendsneyder 23e

11
Alex Márquez - Sepang International Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Alex Márquez heeft zaterdag pole position behaald in de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië. Terwijl de regenvlaggen gezwaaid werden en er druppels vielen wist de Spanjaard de snelste rondetijd te rijden voor Tetsuta Nagashima en Brad Binder. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e.

Zaterdag om 13:30 uur ging de kwalificatie van start voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië. Net als tijdens de Moto3 sessie vielen er hier en daar wat druppels maar dit was niet genoeg om de coureurs van de wijs te brengen.

Qualifying 1
De coureurs die na de drie vrije trainingen niet bij de eerste veertien geklasseerd stonden kregen in deze eerste kwalificatiesessie nog een laatste kans op doorgang naar Qualifying 2.

Somkiat Chantra ging al vroeg in de sessie de fout in bij het ingaan van bocht 9. De Thai verloor de voorkant en schoof onderuit waarna hij vervolgens koste wat kost zijn machine weer aan de praat probeerde te krijgen. Hij had al wel een goede rondetijd achter zijn naam staan.

Even later maakte ook Stefano Manzi een foutje. De Italiaan probeerde zijn al goede rondetijd verder aan te scherpen maar in bocht 2 schoof hij onderuit.

Uiteindelijk kwam Augusto Fernández met een 2’05.897 naar de snelste tijd voor Stefano Manzi, de verrassende NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin en Somkiat Chantra waardoor deze vier verder mochten naar Qualifying 2. Nicolo Bulega klokte de vijfde tijd wat hem een negentiende startplaats opleverde met daarachter Andrea Locatelli, Marco Bezzecchi, Lorenzo Baldassarri, Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter in de top tien.

Qualifying 2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens het rechtstreekse duel aan voor pole position op het Maleisische circuit. Nog steeds werden de regenvlaggen gezwaaid op een aantal punten op het circuit maar de regen was niet heftig genoeg om daadwerkelijk invloed de hebben op de coureurs en de banden.

Al vroeg ging het mis voor Jorge Navarro. Bij het aanremmen voor bocht 11 verloor hij de voorkant van zijn Speed Up en schoof hij onderuit. De Spanjaard was wel in staat om de machine weer aan de praat te krijgen waarna hij meteen terugkeerde naar de pitbox voor de nodige reparaties.

Leider in het kampioenschap Alex Márquez, die dit weekend de tweede kans heeft op het binnenhalen van de Moto2 titel, ging er meteen goed voor zitten om gebruik te maken van de nog gunstige omstandigheden. De Spanjaard liet de snelste rondetijd noteren en nam de voorlopige pole in handen.

Er werd hard gepusht door de concurrentie maar het bleek niet genoeg te zijn om de tijd van Márquez te evenaren. De Estrella Galícia 0,0 MarcVDS coureur behaalde pole position met een 2’05.244 voor Tetsuta Nagashima en Brad Binder. De vierde tijd kwam op naam van Xavi Vierge voor Tom Lüthi en Jorge Martin, daarachter eindigden Sam Lowes, Marcel Schrötter, Remy Gardner en Luca Marini in de top tien. De gecrashte Jorge Navarro wist er nog een vijftiende positie uit te slepen.

De Moto2 race over 18 ronden gaat zondag om 06:20 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App