Marc Márquez heeft op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op Aragón de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag. Achter de Spanjaard waren het fabrieks Ducati’s coureurs Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso.

Op een zeer zonnig en warm MotorLand Aragón ging op vrijdagmiddag de tweede vrije training voor de MotoGP klasse van start. Met een buitentemperatuur van 29°C en een baantemperatuur van zo’n 45°C, volgens Michelin de hoogste baantemperatuur op Aragón tijdens een GP weekend ooit, waren de omstandigheden uitdagend. Door de hoge temperaturen gingen veel coureurs uit met een harde voor- of achterband of allebei, om te testen of dit een geschikte band is voor de race.

De tijd van Andrea Dovizioso die gereden werd aan het einde van FP1 werd vooralsnog niet geëvenaard maar het was Andrea Iannone die het sterkst begon aan FP2 sessie voor Marc Márquez, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa, Alex Rins, Danilo Petrucci en Jorge Lorenzo.

De coureurs reden gestaag hun ronden en evalueerden verschillende bandencombinaties. Met name de Ducati’s van Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo en de Honda van Marc Márquez leken zeer snel en constant. Ook leken Cal Crutchlow, Danilo Petrucci en Jack Miller bij de snelste coureurs te horen met het oog op de race van zondag.

In de slotminuten gingen vrijwel alle coureurs naar binnen om een zachte achterband te laten monteren en daarmee een aanval te doen op een snelle rondetijd. Het was zesvoudig wereldkampioen en leider in het huidige kampioenschap Márquez die het beste gebruik maakte van de verse slick en met een 1’47.382 de snelste rondetijd van de dag op de klokken zette. Daarachter waren het de fabrieks Ducati coureurs Lorenzo en Dovizioso die er met de tweede en derde rondetijd voor zorgden voor de bekende top drie sinds de zomerstop.

Crutchlow noteerde de vierde rondetijd voor de Italianen Iannone en Petrucci. Daarachter waren het de Spanjaarden Pedrosa en Bautista met Movistar Yamaha coureurs Rossi en Viñales ternauwernood in de top tien.

De derde vrije training voor de MotoGP klasse gaat zaterdagochtend om 9:55 uur van start met de vierde vrije training en aansluitende de twee kwalificatiesessies om 13:30 uur.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App