Alex Márquez was vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op de Twin Ring Motegi het snelst en sloot daarmee de eerste dag op het Japanse circuit als snelste af. Red Bull KTM Ajo coureurs Brad Binder en Jorge Martin eindigden daarachter in de top drie, Bo Bendsneyder kwam naar de 22e tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op de Twin Ring Motegi in Japan ging vrijdagmiddag om 14:10 uur lokale tijd, 07:10 uur Nederlandse tijd van start. De wolken waren nog steeds dreigend boven het Japanse circuit en leken ieder moment in staat om regen te dumpen maar vooralsnog bleef dit uit.

Vroeg in de sessie was er een valpartij voor Remy Gardner. De Australiër verloor de voorkant van zijn machine bij het ingaan van bocht 11 en schoof onderuit, wel kon hij niet veel later zijn weg vervolgen.

Vanwege de slechte weersverwachtingen op de zaterdag was er weinig tijd voor voorbereidingen voor de race en ging men richting het einde van de sessie in de aanval voor een snelle rondetijd. Leider in het kampioenschap Alex Márquez reed met een 1’50.647 de snelste tijd van de dag voor Red Bull KTM Ajo coureurs Brad Binder en Jorge Martin. Racewinnaar in Thailand Luca Marini klokte de vierde tijd voor Sam Lowes en teamgenoot Nicolo Bulega, daarachter eindigden Stefano Manzi, Tom Lüthi, Lorenzo Baldassarri en Marcel Schrötter in de top tien. Bo Bendsneyder sloot de sessie af met de 22e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin reed de 27e tijd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op de Twin Ring Motegi in Japan gaat om 02:55 uur Nederlandse tijd van start met de kwalificatie om 06:30 uur.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App