Marc Marquez (MotoGP), Stefano Manzi (Moto2) en Jaume Masia (Moto3) hebben in de warm-up sessies voor de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana de snelste tijden op de klokken gezet. Marc Marquez kwam sterk terug van een valpartij halverwege de sessie. Bo Bendsneyder kwam tot de 18e tijd.

Moto3
Door de lage temperaturen en een serieuze kans op vorst werden alle warm-up sessies een half uur opgeschoven. Toch was bij de start van de Moto3 klasse nog altijd zeer fris. Het stralende zonnetje zorgde er desondanks voor dat alle coureurs de baan op gingen en ondanks de moeilijke omstandigheden kende de sessie maar weinig calamitieiten. Alleen Tom Booth-Amos ging in de openingsfase onderuit en ook Jeremy Alcoba crashte bij het vallen van de vlag.

De snelste man was uiteindelijk Jaume Masia. De Mugen Race rijder hield zijn teamgenoot Andrea Migno achter zich. Het KTM-duo is het hele weekend al voorin de lijsten te vinden. Aron Canet noteerde de derde tijd en Albert Arenas was vierde. Marcos Ramirez zette de vijfde tijd en hield daarmee de verrassend sterk acterende wildcard-rijders Xavier Artigas en Carlos Tatay achter zich.

Tony Arbolino, die gisteren nog hard onderuit ging, zette de achtste tijd en Filip Salac en Lorenzo Dalla Porta maakten de top tien vol.

Moto2
In de Moto2 klasse toonde Stefano Manzi opnieuw zijn vorm in Valencia. De MV Agusta-coureur is al het hele weekend sterk en domineerde de warm-up. De Italiaan zette al vroeg in de sessie een snelle tijd die lang standhield. Onder meer Jorge Navarro wist de tijd van Manzi aan te scherpen, maar in de slotfase slaagde de Forward Racing coureur er toch weer in de eerste positie over te nemen. Uiteindelijk kwam hij uit op een tijd van 1.35.062.

Polesitter Navarro hield uiteindelijk vast aan de tweede plaats en hield daarmee Marcel Schrotter achter zich. Tom Luthi en Jorge Martin maakten de top 5 vol. Brad Binder kwam niet verder dan de zesde tijd en Alex Marquez achter Augusto Fernandez terug te vinden op de achtste plaats. Bo Bendsneyder eindigde de warm-up als 18e.

MotoGP
In de MotoGP klasse ging de snelste tijd naar Marc Marquez. De wereldkampioen herstelde zich van een vroege valpartij in bocht 8. De Repsol Honda coureur kwam buiten de ideale lijn en verloor de grip. Na een snelle overstap op zijn tweede machine slaagde Marquez er in de slotfase in om nog één snelle ronde op het bord te zetten. Hij kwam uiteindelijk tot 1.31.136.

Maverick Vinales zette de tweede tijd op de klokken. hij hield Danilo Petrucci en Fabio Quartararo achter zich. Franco Morbidelli en Andrea Dovizioso maakten de top-6 vol.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App