In Nederland worden er op 1 april vaak de nodige grappen uitgehaald. In Spanje is het op 28 december ‘Día de los Santos Inocentes’, een dag waar menig Spanjaard elkaar in de maling probeert te nemen. Ook diverse MotoGP coureurs, teams en motorsport media halen dit jaar weer flink uit.

 

Wij zetten er een aantal voor jullie op een rijtje:

Zo liet Repsol Honda coureur en regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez vrijdagochtend weten komend seizoen zijn vaste nummer 93 in te wisselen voor het startnummer 1.

Aleix Espargaró daarentegen ziet een droom uitkomen. De Aprilia coureur liet weten een contract getekend te hebben als profwielrenner bij het Spaanse Movistar cyclingteam en er naar uit te kijken om samen te mogen fietsen met een aantal topwielrenners waaronder wereldkampioen Alejandro Valverde.

 


De Spaanse motorsport website Motosan maakte het nog bonter. Men wist vrijdagochtend namelijk te melden dat Dani Pedrosa komend seizoen terugkeert als vaste deelnemer in het MotoGP wereldkampioenschap. De kleine Spanjaard zou afgelopen week in Jerez vriend en vijand verrast hebben en direct tijdens zijn eerste kilometers op de KTM al sneller te zijn dan Pol Espargaró en Johann Zarco. KTM zou hierop besloten hebben om in 2019 Pol Espargaró in te zetten als MotoGP testcoureur en Pedrosa te laten promoveren als vaste deelnemer in het MotoGP wereldkampioenschap.

Dani Pedrosa zelf kijkt echter al naar 2020. De kersverse KTM MotoGP testcoureur laat namelijk weten dat de Formule 1 test eerder dit jaar op de Red Bull Ring hem dusdanig goed is bevallen dat hij besloten heeft om in te gaan op een aanbod van Red Bull om in 2020 verder te gaan als F1 coureur.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App