Márquez voert derde vrije training aan op Termas de Río Hondo

4
Marc Márquez - Termas de Río Hondo | foto© Repsol Media

Marc Márquez heeft zaterdag in de derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden. De Spanjaard ging op methodische wijze te werken klokte in de slotfase de snelste tijd voor Jack Miller en Cal Crutchlow.

Zaterdag om 10:50 uur lokale tijd, 14:50 uur Nederlandse tijd ging het licht op groen voor de derde vrije training van de MotoGP klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië. De omstandigheden waren gunstig met een buitentemperatuur rond de 21°C, echter was er veel bewolking te zien boven het Argentijnse circuit maar vooralsnog viel er geen regen.

De coureurs leken het in de beginfase rustig aan te willen doen en zich met name voorbereiden voor de race op zondag waardoor de rondetijden van vrijdag nog niet verbeterd werden. Verschillende bandencompounds werden onder andere getest om een goed beeld te hebben welk type goed zal zijn voor de race.

Gedurende de sessie waren er weinig noemenswaardige gebeurtenissen totdat er in de laatste tien minuten nieuwe zachte banden werden gemonteerd en de coureurs een aanval deden op een plaats in de top tien.

Het was Marc Márquez die een maatje groter leek te zijn vergeleken met de concurrentie en met een 1’38.471 de snelste rondetijd wist te klokken. Jack Miller noteerde opnieuw, net als in FP1 en FP2, de tweede rondetijd met Cal Crutchlow achter zich op de derde plaats. Maverick Viñales kwam naar de vierde tijd voor Danilo Petrucci en Franco Morbidelli met daarachter Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo en Fabio Quartararó in de top tien. Deze tien coureurs hebben daarmee rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 zekergesteld.

In de slotfase was er nog een crash te zien voor Dovizioso. De Italiaan, leider van het kampioenschap, verloor de voorkant van zijn Ducati bij het ingaan van bocht 1 en kwam ten val. Zelf bleef hij ongedeerd.

De vierde vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies op het Termas de Río Hondo circuit gaat later vandaag om 18:25 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App