Marc Marquez heeft voor het eerst in het openbaar gereageerd op de commotie welke is ontstaan zondag na afloop van de MotoGP race op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië. De Repsol Honda was daarbij stellig en volhardend: “Excuses aangeboden, voor mij is de zaak klaar.”

Na de knotsgekke Grand Prix van Argentinië, waarbij Marc Marquez één van de hoofdrolspelers van de race was, vertrok de Spanjaard maandag naar Sao Paolo in Brazilië voor een promotie evenement van zijn sponsor Estrella Galicia. De Repsol Honda rijder sprak daar ook met de pers en beantwoordde een aantal vragen over de gebeurtenissen tijdens de race van afgelopen zondag.

Marquez gaf kalm maar ook duidelijk antwoord op de vele vragen die aan hem gesteld werden:

“Ik ga mijn manier van racen niet veranderen, ik heb het altijd zo gedaan met de maximale intensiteit en dat zal ik ook blijven doen.”

Dit betekent niet dat Marquez geen verantwoordelijkheid neemt voor hetgeen er voorviel met Valentino Rossi tijdens de veelbesproken Argentijnse MotoGP race.

“Ik weet dat ik fouten heb gemaakt, ik ben er voor gestraft en het eerste wat ik deed na de race was mijn helm afzetten en naar Valentino gaan om mijn excuses te maken. Ik heb een fout gemaakt, wat iedereen kan overkomen omdat we altijd op de limiet rijden. Ten alle tijden leer ik van mijn fouten maar het eindigt hier, het gebeurde met Valentino maar het had ieder andere rijder kunnen zijn. Ik ben alles aan het analyseren, maar uiteindelijk is Rossi net zoals de rest van het veld ook gewoon een coureur.”

Rossi aanvaardde de excuses van de Repsol Honda coureur niet en haalde in zijn media debrief dan ook hard uit naar Marquez, waarbij hij hem beschuldigde van het opzettelijk raken van andere rijders. De Repsol Honda coureur gaf aan dat hij niet op deze uitspraken in gaat.

De beste manier om het allemaal achter zich te laten is volgens Marquez door zich te focussen op de volgende race, die in het weekend van 20-22 april verreden zal worden op het circuit van Austin in Texas, waar hij de afgelopen jaren gedomineerd heeft.

“Ik zal altijd op de limiet rijden, ik ga mijn DNA niet veranderen. Ik heb een goed gevoel over de aankomende Grand Prix.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag