Marc Márquez heeft zondag de MotoGP race gewonnen onder zeer hete omstandigheden op het Sepang International Circuit in Maleisië. Valentino Rossi reed vanaf de start zestien ronden lang aan de leiding waarna hij crashte en daardoor de zege in de schoot wierp van de Spanjaard. Achter de Repsol Honda coureur finishten Alex Rins en Johann Zarco op de tweede en derde plaats. 

Zondag om 13:00 uur lokale tijd, 06:00 Nederlandse tijd ging de MotoGP race van start op het Sepang International Circuit in Maleisië. Dit was twee uur eerder dan aanvankelijk was gepland om de voorspelde zware tropische regenbuien voor te kunnen zijn. Echter waren de voorspellingen dat deze buien eraan zaten te komen, alleen het precieze moment was de vraag.

De omstandigheden bij aanvang van de race waren zeer uitdagend met een baantemperatuur van 35°C en een asfalttemperatuur van zo’n 54°C. Met name de hoge luchtvochtigheid in het zuid-oost Aziatische gebied maakte het zwaar voor de coureurs.

De baantemperatuur was zo’n tien graden Celsius hoger dan er gedurende het weekend te zien was wat zorgde voor een opmerkelijke bandenkeuze. Alle coureurs lieten een soft-compound Michelin achterband monteren behalve Jack Miller die voor de medium-compound koos. Wat betreft de voorband kozen alle coureurs voor de medium-compound behalve Franco Morbidelli en Scott Redding die een harde voorband stoken.

Het was Valentino Rossi die zeer goed startte en als leider de eerste bocht in ging voor de vanaf pole vertrekkende Johann Zarco en Jack Miller. Andrea Iannone had één plaats ingeleverd en lag vierde voor Andrea Dovizioso en Repsol Honda duo Marc Márquez en Dani Pedrosa.

De zevenvoudig wereldkampioen probeerde zo snel mogelijk naar voren te komen en wist vervolgens Dovizioso te passeren. Even later was diens landgenoot Andrea Iannone ook aan de beurt waardoor Márquez de vierde plaats in handen had. In de laatste bocht voor start / finish verloor de Spanjaard heel even de voorkant van zijn Honda RC213V maar wist een crash te voorkomen. Dit zorgde voor een schrikreactie bij Iannone die daardoor de voorkant van zijn Suzuki GSX-RR wel volledig verloor en ten val kwam.