Jorge Martin was ook zaterdagochtend de snelste Moto3 coureur op Mugello. De Spanjaard kwam in de slotfase van de derde vrije training met een slipstream naar de snelste tijd voor thuisrijders Marco Bezzecchi en Andrea Migno. Livio Loi kwam naar de achttiende tijd.

Ondanks een mistig begin wist de zon al gauw door deze bewolking heen te branden en werd het Autodromo del Mugello door veel zonlicht overgoten.

Het was Aron Canet die deze derde vrije training voor de Moto3 klasse goed begon en de snelste tijd in handen nam voor Niccolò Antonelli, Jorge Martin en Fabio di Giannantonio. Voor leider in het kampioenschap, Marco Bezzecchi, begon zijn ochtend niet volledig naar wens aangezien de KTM van de Italiaan bij het uitkomen van de laatste bocht, Bucine, zijn stabiliteit verloor en hij onderuit ging. Wel bleef hij ongedeerd en kon hij later via een trip naar de pits zijn weg vervolgen.

Vervolgens ging het ook mis voor Kaito Toba en Ayumu Sasaki. Toba bleek een high-side gemaakt te hebben waardoor Sasaki zijn Honda niet kon ontwijken en de Japanners bij het uitkomen van Savelli hard ten val kwamen waarbij Sasaki uiteindelijk met een brancard werd afgevoerd. Gelukkig werd later duidelijk dat het tweetal ongedeerd was, wel ging Sasaki naar het medical centre aangezien zijn linkerenkel wederom hard geraakt werd zoals dat twee weken eerder in Le Mans ook gebeurd was.

In de slotfase werd het tempo opgevoerd en werden de tijden, vooral dankzij een slipstream op het lange rechte stuk, aangescherpt. Het was Martin die met een 1’57.337 het snelst was met een marge van 0.030 naar Bezzecchi. Verder waren het Migno, Ramirez, McPhee, Kornfeil, Bastianini, Canet, Di Giannantonio en Norrodin in de top tien. Livio Loi noteerde de achttiende tijd.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse zal zaterdagmiddag om 12:35 uur van start gaan.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag