Martin het snelst, lastige testdag voor Bendsneyder in Jerez

93
jorge-martin
Jorge Martin - Jerez | foto© Red Bull KTM Ajo

Jorge Martin heeft woensdag in Jerez de snelste Moto2-tijd op de klok gezet. De Red Bull KTM Ajo coureur noteerde een snelste ronde van 1’42.346 en was daarmee het snelst voor Tom Lüthi en Marco Bezzecchi. Nederlander Bo Bendsneyder kende een lastige testdag, een dag die de NTS RW Racing GP-coureur afsloot als vijfentwintigste op de tijdlijst.

Met negentien coureurs binnen een seconde en een top vier met een verschil van slechts 0,4 seconde tijdens de woensdag in Jerez gehouden testdag – de laatste voordat het seizoen hervat wordt – kunnen de Moto2 coureurs zich weer op gaan maken voor een spannend Moto2 seizoen.

Tijdens de twee verreden sessie was het Jorge Martin die uiteindelijk aan het langste eind trok en met een snelste rondetijd van 1’42.346 het snelste was op de gecombineerde tijdlijst. De Red Bull KTM Ajo coureur was echter maar een fractie (0,076 sec) sneller was dan Tom Lüthi die de dag als tweede afsloot en de als derde op de lijst gefinishte Marco Bezzecchi.

De vierde plaats werd woensdag een prooi voor Luca Marini voor Sam Lowes, Enea Bastiani, Marcel Schrötter en Tetsuta Nagashima.

Jorge Navarro en Xavi Vierge completeerden tijdens deze twee laatste testsessies de top tien.

Voor het Nederlandse NTS RW Racing is er nog het nodige werk aan de winkel alvorens vrijdag de eerste vrije trainingen van de Gran Premio Red Bull de España van start gaan. Zowel Jesko Raffin als ook Bo Bendsneyder kwamen de gehele dag nog niet echt in het spel voor.

Met een snelste rondetijd van 1’44.095 was Bendsneyder het snelst van het tweetal maar meer dan een vijfentwintigste plaats op de tijdlijst zat er helaas niet in voor de Nederlander die tijdens de eerste Moto2 race van het seizoen in Qatar nog van de vijfde plaats op de grid aan de race mocht beginnen en na een sterk gereden race als elfde over de finish kwam. Raffin noteerde gedurende de dag een snelste ronde van 1’44.230 en eindigde daarmee nog een aantal plaatsen lager op de lijst dan zijn Nederlandse teamgenoot.

Met name de zeer warme omstandigheden nekten de NTS RW Racing GP mannen woensdag. De omstandigheden in het zuiden van Spanje zijn half juli niet te vergelijken met de omstandigheden bij de test in februari, of met de omstandigheden bij een normale Grand Prix begin mei. Aangezien men als enige team met een NTS-chassis niet kan beschikken over uitgebreide data onder deze omstandigheden is het tijdens zo’n eerste dag vooral zoeken, proberen en de boel verkennen.

Donderdag zal voor de NTS RW Racing GP-datamannen dan ook vooral in het teken staan van het uitpluizen van de vandaag verkregen data en vanuit daaruit een richting te kiezen wat betreft de set-up voor komend weekend.

Bo Bendsneyder: “Het is fijn om weer op de NTS te kunnen rijden, maar het was inderdaad een lastige dag. We hebben veel werk verzet, maar er is ook nog wel veel te doen. Het ontbrak een beetje aan vertrouwen met de voorkant van de machine, maar met alle informatie die we vandaag hebben kunnen vergaren, heb ik er het volste vertrouwen in dat het team en ikzelf vrijdag de stap kunnen zetten.”

De eerste vrije training voor de Moto2 klasse gaat vrijdagochtend om 10:55 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App