Martin, Nakagami en Iannone het snelst in Silverstone warm-up

14
iannone
Andrea Iannone | foto© Suzuki Racing

Op zondagochtend werden de warm-up trainingen verreden voor alle drie Grand Prix klassen op Silverstone. In deze sessies van twintig minuten bleken Jorge Martin, Takaaki Nakagami en Andrea Iannone de snelste coureurs. 

Moto3
In de Moto3 klasse was het Jorge Martin die de snelste tijd noteerde. In mooie zonnige omstandigheden bleek de Spanjaard ruim een halve seconde sneller dan Livio Loi en Aron Canet. Polesitter Romano Fenati klokte de vierde tijd, Bo Bendsneyder eindigde de sessie als twaalfde.

Er was nog een fikse valpartij te zien waarbij Albert Arenas een high-sider meemaakte en de achtervolgende Kaito Toba geen kant meer op kon en over de Mahindra van Arenas crashte. Beide coureurs bleken verder relatief ongedeerd.

Door een aangepast schema zal de Moto3 race om 13:40 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Moto2
In de warm-up voor de Moto2 coureurs was Takaaki Nakagami met de snelste rondetijd. Nadat de Japanner zijn toekomst heeft veiliggesteld en volgend jaar in de MotoGP klasse met het LCR Honda team actief zal zijn wist Nakagami op zondagochtend sneller te zijn dan Miguel Oliveira en Franco Morbidelli.

Verder waren de gebruikelijke namen vooraan te vinden, met Alex Márquez, Dominique Aegerter en Mattia Pasini in de top 6. Tom Lüthi noteerde de twaalfde tijd, RW Racing GP coureur Axel Pons eindigde de sessie als 23e.

Vervanger van Xavier Simeon, Alex de Angelis, ging onderuit in de eerste bocht maar bleef ongedeerd.

De Moto2 race zal om 15:00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

MotoGP
Het was Andrea Iannone die het snelst was op zondagmorgen. De Italiaan die een lastig seizoen kent op zijn Suzuki GSX-RR noteerde de snelste tijd voor Marc Márquez en Cal Crutchlow. De vierde tijd werd gezet door Maverick Viñales voor Valentino Rossi en Johann Zarco. De top 10 werd compleet gemaakt door Aleix Espargaró, Andrea Dovizioso, Alex Rins en Jorge Lorenzo.

In de eerste ronde uit de pits was het Jonas Folger die hard onderuit ging. De Duitser crashte aan het eind van ‘Hangar straight’ waarbij zijn Monster Tech 3 Yamaha bovenop de bandenstapel terecht kwam en Folger zelf met een brancard werd weggedragen.

De coureurs maakten volop gebruik van de zonnige weersomstandigheden in de twintig minuten durende warm-up waarbij er nog verschillende bandencombinaties werden getest. Door de onverwachte hogere temperaturen gingen veel teams en coureurs richting de combinatie van zowel een harde voor en achterband, echter een enkeling koos voor een andere optie waaronder Maverick Viñales met een zachte achterband en Dani Pedrosa op de medium.

Ondanks dat Aleix Espargaró een positieve warm-up kende is het nog niet zeker of de Aprilia coureur in de race van start zal gaan. Tijdens een kart-training raakte de Spanjaard betrokken bij een incident en blesseerde daarmee zijn ribben en bleek hier veel last van te hebben met het rijden van zijn MotoGP machine.

De MotoGP race zal om 16:30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag