Jorge Martin heeft zaterdag in de kwalificatiesessie voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië pole position op zijn naam geschreven. De Spanjaard was in zijn allerlaatste ronde de snelste coureur en greep daarmee zijn elfde pole van het seizoen voor zijn titelconcurrent Marco Bezzecchi en diens landgenoot Tony Arbolino.

Zaterdag om 12:35 uur lokale tijd, 05:35 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatietraining van start voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië. De omstandigheden waren gunstig met een volledig droge baan en temperaturen boven de 30°C, echter was de bewolking boven het Maleisische circuit nog niet verdwenen en kon de zon geen doorbraak vinden.

Aron Canet begon sterk aan de sessie en nam de voorlopige pole vroeg in handen waarna het vervolgens meteen mis ging voor de Spanjaard die volgend jaar op een KTM zal rijden in het team van Max Biaggi en Peter Oettl. De huidig Estrella Galícia 0,0 coureur kwam bij het uitkomen van bocht 2 richting bocht 3 door middel van een high-sider hard ten val waarbij zijn Honda de nodige schade opliep. Canet werd vervolgens naar het medical centre verwezen voor een check-up terwijl zijn machine in de pitbox gerepareerd werd.