Jorge Martin was zaterdagmiddag in de derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Losail International Circuit in Qatar de snelste coureur voor Marcel Schrötter en Alex Márquez. In de ongunstige omstandigheden waarbij geen enkele coureur zijn rondetijd van vrijdag verbeterde noteerde Nederlandse NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder de zestiende rondetijd.

Zaterdagmiddag om 14:20 uur lokale tijd, 12:20 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Losail International Circuit in Qatar. Zoals ook voor de Moto3 klasse gold waren de omstandigheden veel minder gunstig met aanzienlijk hogere temperaturen en een straffe wind.

Dit zorgde ervoor dat de rondetijden van vrijdagavond tijdens FP2 niet geëvenaard konden worden en de coureurs ongeveer twee seconden langzamer rondreden. Voor degenen die na vrijdag buiten de top 14 geklasseerd stonden was dit uiteraard teleurstellend aangezien zij geen kans meer hadden om hun tijd te verbeteren.

In deze sessie wist Moto3 wereldkampioen Jorge Martin met een 1’59.596 de snelste rondetijd te rijden voor Marcel Schrötter en Alex Márquez. Daarachter stonden Vierge, Lowes, Baldassarri, Lüthi, Binder, Fernández en Marini in de top tien geklasseerd. Bo Bendsneyder nam geen onnodige risico’s, spaarde een nieuwe band uit en  eindigde als zestiende.

De coureurs in de top 14 die rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 hebben veiliggesteld zijn: Baldassarri, Schrötter, Gardner, Lowes, Márquez, Navarro, Locatelli, Binder, Vierge, Bastianini, Fernández, Bo Bendsneyder, Lüthi en Martin.

In de slotseconden van de sessie was er nog een crash voor Brad Binder, de Zuid Afrikaanse Red Bull KTM Ajo coureur schoof onderuit in bocht 16 maar bleef ongedeerd.

Na afloop zochten we Bendsneyder op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaand audiobestand.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Losail International Circuit in Qatar gaat om 15:55 uur Nederlandse tijd van start.


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App