In de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno was het de Japanner Kazuki Masaki die de snelste rondetijd wist te rijden voor Aron Canet en Nicolo Bulega. In de gecombineerde tijdlijsten is het Philipp Oettl die na de eerste dag in Tsjechië het snelst is. 

Op vrijdagmiddag ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno van start. Op het zeer zonnige circuit met hoge temperaturen kregen de coureurs opnieuw veertig minuten de tijd om na de zomerstop weer te wennen aan het rijden en de machine optimaal af te stellen voor de race. Leider in het kampioenschap Jorge Martin was er niet bij aangezien de Spanjaard in de eerste vrije training hard ten val kwam en hierbij zijn hand brak. De Del Conca Gresini coureur zal meteen naar Barcelona vliegen om daar geopereerd te worden en hoopt er volgende week op de Red Bull Ring in Oostenrijk weer bij te zijn.

Teamgenoot Fabio di Giannantonio was er nog wel gewoon bij en begon sterk aan deze tweede vrije training en nam al gauw de voorlopig snelste rondetijd in handen voor Gabriel Rodrigo en Albert Arenas.

Niet veel later ging het mis voor Niccolò Antonelli. De Italiaan kwam ter hoogte van bocht 13, de voorlaatste voor start / finish, hard ten val door middel van een high-sider. De Sic58 Squadra Corse coureur leek zichzelf flink te hebben bezeerd maar later bleek het toch mee te vallen.