Jaume Masia (Moto3), Marcel Schrötter (Moto2) en Cal Crutchlow (MotoGP) hebben zondagochtend in Portimão de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Grande Prémio MEO de Portugal.

De laatste wedstrijddag van het 2020 MotoGP seizoen is aangebroken. Op het 4.692km lange Autódromo Internacional do Algarve werden zondagochtend de drie laatste warm-up sessies in 2020 verreden. Gezien het tijdverschil van een uur openden de Moto3 coureurs om 10:00 uur Nederlandse tijd de dag met hun 20-minuten durende de sessie.

Moto3
Het was Jaume Masia die na afloop met een snelste rondetijd van 1’48.582 de tijdlijst aanvoerde voor Tony Arbolino, Dennis Foggia, de later op dag van pole vetrekkende Raul Fernandez en Ai Ogura,

Albert Arenas, naast Arbolino en Ogura ook titelkandidaat, sloot deze warm-up sessie af als achtste.

Moto2
In deze sessie zagen we een aantal bijzonderheden. In de beginfase zagen we Sam Lowes al terugkeren in de pitbox, en het was duidelijk dat de Brit teveel hinder ondervond van zijn in Valencia opgelopen polsblessure. De Estrella Galicia 0,0 Marc VDS coureur zat een groot deel van de sessie uit en met nog vier minuten te gaan het nogmaals te proberen. Het is de grote vraag hoe de Brit het later op de dag het zal doen in de race en of het überhaupt wel verantwoord is om van start te gaan.

Niet veel later maakten Hector Garzo en Jorge Navarro een hachelijk moment mee. Garzo trok zijn machine onderuit bij het uitkomen van bocht 11 waarbij hij in zijn val Navarro meenam. Garzo kon even later zelf rijdend terugkeren naar de pitbox, Navarro daarentegen had duidelijk pijn aan zijn hand en niet veel later bleek dat de SpeedUp coureur in het medicalcentre was voor een medische check.

Op de baan was het Marcel Schrötter die met een snelste ronde van 1’43.363 na afloop de tijdlijst aanvoerde voor Jorge Martin, Luca Marini, Marcos Ramirez en Lorenzo Baldassarri.

Augusto Fernandez sloot deze sessie af met de zesde rondetijd achter zijn naam voor Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini.

Het NTS RW Racing GP duo Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter sloot deze sessie af met respectievelijk de twaalfde en veertiende rondetijd. Opnieuw een knappe prestatie van het tweetal dat in 2021 ongetwijfeld nog vele keren met elkaar zal duelleren, maar dan in de World Supersport klasse.

MotoGP
Stefan Bradl, die zich zaterdag op een verdienstelijke zesde plaats wist te kwalificeren, kwam al na vijf minuten in de sessie ten val in bocht 9. Ondanks dat hier de snelheid hoog is kon de Duitser ongedeerd de plaats van de crash verlaten en niet veel later op zijn tweede machine de sessie hervatten.

Op de baan was het Cal Crutchlow die na afloop met een snelste ronde van 1’40.067 de tijdlijst aanvoerde voor zijn team- en merkgenoot Takaaki Nakagami, Brad Binder en de broers Aleix- en Pol Espargaró.

Fabio Quartararo sloot deze laatste warm-up sessie van 2020 af als zesde voor Alex Marquez, de inmiddels tot 2020 MotoGP wereldkampioen gekroonde Joan Mir, Johann Zarco en Maverick Viñales.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App