Jaume Masia was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo het snelst en sloot daarmee de eerste dag als snelste coureur af voor Sergio García en Marcos Ramirez. 

Vrijdagmiddag om 13:15 uur ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De zon scheen nog steeds fel boven het Spaanse circuit maar de temperatuur was nauwelijks opgelopen waardoor het nog steeds behoorlijk koud was.

De omstandigheden waren dus nog steeds verraderlijk en dit bleek dan ook aan een aantal crashes. Bij het uitkomen van bocht 6 ging Makar Yurchenko hard op het gas maar hierbij werd hij uit het zadel geworpen. De coureur uit Kazachstan kwam door middel van een flinke high-sider ten val waarbij Aron Canet hem ternauwernood kon ontwijken.

Niet veel later ging ook John McPhee de fout in. De Schot verloor de voorkant van zijn Honda bij het ingaan van bocht 8 maar hij kon zelf terugkeren naar de pitbox.

In de slotfase van de sessie ging het tempo omhoog en probeerden de coureurs alvast een plaats in de top veertien te bemachtigen. Het was duidelijk dat het merendeel van de coureurs op zoek was naar een sleepje bij de snelste coureurs.

Uiteindelijk reed Jaume Masia met een 1’39.612 de snelste ronde van de dag voor Sergio García en Marcos Ramirez. Wild-card Xavier Artigas kwam naar een indrukwekkende vierde rondetijd voor Lorenzo Dalla Porta en Romano Fenati, daarachter eindigden Andrea Migno, Niccolò Antonelli, John McPhee en Tony Arbolino in de top tien.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App