Jaume Masia heeft zaterdagochtend de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Spanjaard was op een kletsnat Automotodrom Brno het snelst voor Romano Fenati en Tony Arbolino.

Zaterdagochtend om 09:00 uur gingen in Brno de lichten op groen voor de derde vrije training van de Monster Energy Grand Prix České republiky. In tegenstelling tot de eerste dag kregen de coureurs uit de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap in deze sessie een kletsnat Brno circuit voorgeschoteld.

Vanzelfsprekend bleven in deze natte sessie de rondetijden van de eerste dag ver buiten bereik. Was het na afloop van de eerste dag Gabriel Rodrigo – die er vanwege een schouder – en bekkenfractuur de rest van het weekend in Brno niet meer bij is – die een snelste ronde van 2’08.125 op de klok wist te zetten, in deze sessie was het Jaume Masia die met een rondetijd van 2’16.962 het snelste was.

Romano Fenati noteerde de tweede rondetijd in deze sessie gevolgd door Ton Arbolino, Makar Yurchenko, Can Öncu en Raul Fernandez. Albert Arenas, Aron Canet, Ai Ogura en de Brit John McPhee completeerden in deze zaterdagochtend sessie de top tien.

De Moto3 coureurs komen zaterdag nogmaals in actie tijdens de twee kwalificatiesessies die even na het middaguur vanaf 12:35 uur op het programma staan.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App