Matia Pasini raakt tweede plaats Catalaanse Grand Prix kwijt

34
pasini
Mattia Pasini | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Mattia Pasini moet drie weken na de Catalaanse Grand Prix zijn daar behaalde tweede plaats weer inleveren. De Moto2 coureur werd gediskwalificeerd nadat technisch onderzoek heeft uitgewezen dat er tijdens deze race gebruik is gemaakt van niet gehomologeerde olie.

Zondagmiddag tijdens de wedstrijddag van de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland werd bekend dat Mattia Pasini gediskwalificeerd van de Moto2 wedstrijd van de Catalaanse Grand Prix.

Na afloop van de wedstrijd werd er bij de technische keuring een monster genomen van de in het Moto2 blok zittende olie van de machine van de Italiaan. Zoals gebruikelijk worden deze monster opgestuurd en in een laboratorium onderzocht of deze conform de reglementen zijn die gelden voor de eenheid Honda 600cc blokken.

Naar nu op de Sachsenring bekend is geworden week de olie van Pasini’s machine af van het olietype dat verplicht is in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Pasini is hierdoor alsnog uit de uitslag gehaald waardoor hij zijn tweede plaats en de bijbehorende 20 WK punten in moet leveren. In de door Alex Marquez gewonnen schuift Tom Lüthi nu op naar de tweede plaats terwijl de als vierde geëindigde Miguel Oliveira door het voorval alsnog een podiumplaats aan zijn palmares toe mag voegen.

In onderstaande link het officiële document:

GP7_Barcelona_17_Pasini_54_Technical_Oil_test_result

 

Handige link GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag