Afgelopen weekend was de laatste race van het CNV Ohvale kampioenschap in Franciacorta Italie.In Franciacorta is een compleet nieuw circuit aangelegd. De baan is geweldig met langere doorlopers en een paar snelle lange stukken.

Op vrijdag werden de vrije trainingen verreden. Het regende vrij hard, dus in het begin werd er in alle klassen afwachtend gereden. Dit in betrekking met de grip. Dat bleek uiteindelijk mee te vallen, mede door het nieuwe asfalt.

Op zaterdag droogde de baan langzaam op en de kwalificaties konden ’s middags op een droge baan verreden worden. Matthew pakte pole position ten koste van Andrea De Nardo (Rookies en sport GP rijden samen in een klasse) met als enigste een tijd onder de 56 sec.

Op zondag stonden 2 races op het programma. De eerste race kwam Matthew vanuit pole positie geweldig goed weg en pakte de leiding ingaande de eerst bocht. 3 rijders Matthew, Andrea en Matteo Casali reden zich vrij snel los van de rest van het veld, tot aan de voor laatste ronde was het met z’n 3en een nek aan nek race, met van alle 3 spectaculaire inhaal acties. De laatste ronde reden Andrea en Matthew weg van Matteo en was het wiel aan wiel naar de finish. In de laatste bocht maakte Matthew en schakelfout en reed Andrea onbedreigd naar plek 1. Matthew eindigde op een 2de plaats. (eerste van de rookies groep)

Race 2 was bijna een kopie van race 1 alleen kon Matteo het tempo van Andrea en Matthew niet bijhouden. Met nog snellere tijden (bijna een seconde sneller dan de kwalificaties) reden beide weer wiel aan wiel naar de finish. Op zijn ervaring en ook geweldige racekwaliteiten won Andrea de race nipt voor Matthew.

Matthew eindigde dus in zijn Rookieklasse in beide races als eerste. Het winnen van het Rookie kampioenschap was in de voorlaatste wedstrijd(Ala) al beslist, maar met deze overwinning was hij officieel rookies kampioen. Na een geweldige 3e plaats op het EK een fantastische afsluiter van het seizoen.

matthew-ruisbroek

Matthew RuisbroekBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App