Mattia Pasini wederom op pole in San Marino

6
pasini
Mattia Pasini | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Zaterdagmiddag werd in San Marino de pole in de Moto2 klasse behaald door Mattia Pasini. De Italiaan pakte op zijn thuisbaan zijn vierde achtereenvolgende pole position voor landgenoot Franco Morbidelli en Dominique Aegerter. RW Racing GP coureur Axel Pons kwalificeerde zich als twintigste.

Het was Dominique Aegerter die vanaf de eerste minuten er vol voor ging en naar de eerste plaats kwam. Franco Morbidelli deed er echter nog een schepje bovenop en nam de voorlopige pole over.

Na deze eerste run kwamen veel rijders binnen om daarna de tijd te benutten voor het evalueren van de race-afstelling. Waar een kwartier lang nauwelijks verbeteringen te zien waren vond Mattia Pasini dat het tijd was om de snelste ronde te noteren. Vervolgens zette Morbidelli alles op alles en reed een serie zeer snelle ronden; echter allemaal nét niet genoeg voor pole.

In de slotfase was het Francesco ‘Pecco’ Bagnaia die nog een gooi deed naar de snelste tijd maar bleek niet opgewassen te zijn tegen zijn landgenoot.

Uiteindelijk was het dus Pasini die voor de vierde keer op rij op pole staat, met Morbidelli en Aegerter naast hem op de eerste rij. Winnaar van de Moto2 race vorig jaar, Lorenzo Baldassarri, kwalificeerde zich als vierde voor Nakagami en Bagnaia. De top 10 werd compleet gemaakt door Lüthi, Corsi, Oliveira en Quartararó.

Crashes waren er voor Tetsuta Nagashima en Stefano Manzi, beide coureurs zijn ongedeerd.

De Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zal zondagmiddag om 12:20 uur van start gaan.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag