De Moto2 race op het Termas de Río Hondo Circuit in Argentinië is zondagmiddag gewonnen door Mattia Pasini. Op een nog niet volledig droge baan bleek de Italiaan het sterkst na een spectaculair duel met Xavi Vierge en Miguel Oliveira, die als tweede en derde eindigden. Het NTS RW Racing GP duo Steven Odendaal en Joe Roberts eindigden als 18e en 25e respectievelijk, Bo Bendsneyder kwam niet verder dan een teleurstellende 28e plaats.

Ondanks dat de baan nog niet volledig droog was gingen alle coureurs met hetzelfde soort slicks beginnen aan de race. Polesitter Xavi Vierge kende een zeer goede start en ging als leider de eerste bocht in. Achter hem was het Lorenzo Baldassarri en een goed gestarte Miguel Oliveira vanaf de zevende plaats. Op de vierde positie was het Alex Márquez met Mattia Pasini en Sam Lowes kort achter zich.

Vierge werd al meteen onder druk gezet door Baldassarri, waarna de Italiaan niet lang wachtte en de leiding overnam. Ook Pasini liet merken graag stappen naar voren te willen maken. Achter het drietal zaten Oliveira en Lowes, Márquez was iets teruggevallen na contact met de Portugees waarbij de Spanjaard ternauwernood zijn Kalex overeind kon houden.

Voor Brad Binder kwam de race vroegtijdig ten einde na een valpartij in de voorlaatste bocht.

In de vierde ronde was het Pasini die de leiding had overgenomen van zijn landgenoot Baldassarri. Vierge wilde ook voorbij aan de Italiaan maar maakte een fout in de laatste bocht en kwam op een nat gedeelte terecht, waarbij de Spanjaard zichzelf bijna lanceerde maar een crash kon voorkomen. Dit zorgde ervoor dat Pasini, Oliveira en Baldassarri een gat konden slaan naar Lowes, Vierge en Márquez. Joan Mir maakte ook indruk aangezien de Spanjaard van de zeventiende plaats was doorgestoten naar de zevende plaats.