Yamaha heeft donderdag 19 januari in Madrid de nieuwe machines voor het het komende MotoGP seizoen gepresenteerd. In het Telefonica Espana Distrito in Madrid onthulden Maverick Viñales en Valentino Rossi de nieuwe kleurstelling van de Yamaha M1.

Donderdagochtend 19 januari presenteerde Yamaha in het Telefonica Espana Distrito in Madrid het 2017 Movistar Yamaha MotoGP Team. Na diverse interviews was het even na het middaguur de beurt aan Maverick Viñales en Valentino Rossi om het doek van hun machines voor komend seizoen te halen en de Yamaha M1 in de 2017 kleuren te tonen.

Ten opzichte van afgelopen seizoen is de kleurstelling op een aantal punten iets gewijzigd; zo is de blauwe kleur iets donkerder dan de voorgaande jaren, is de bekende M van titelsponsor iets groter aanwezig op de kuipen – de reden van een enigszins gewijzigd logo van de Spaanse telecom gigant – en is er een gewijzigd teamlogo te zien.

In tegenstelling tot eerdere berichten is het Monster Energy logo net als de afgelopen seizoenen in 2017 opnieuw prominent aanwezig op de machine van de negenvoudig wereldkampioen en zijn nieuwe van Suzuki overgekomen teamgenoot.

*Voor de echte kenners onder ons: Yamaha liet ons weten dat de getoonde machines niet de definitieve versie is van de 2017 Yamaha M1 waarmee Rossi en Viñales komend seizoen actief zullen zijn in het 2017 MotoGP wereldkampioenschap.

Klik op de volgende link voor meer foto’s en een uitgebreide fotoreportage van het Movistar Yamaha MotoGP Team : bit.ly/2jPfxld