Maverick Viñales heeft vrijdagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. De Monster Energy Yamaha MotoGP coureur sluit hiermee de eerste dag van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini af als snelste coureur voor Fabio Quartararo en Marc Marquez.

De eerste drie namen bovenaan de tijdlijst was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli lange tijd hetzelfde als de uitslag na afloop van de eerste sessie op het nabij de Adriatische kust gelegen circuit. De volgorde was echter wel anders, het was namelijk Marc Marquez die lange tijd de lijst aanvoerde voor Maverick Viñales.

De snelste rondetijd van Quartararo uit de eerste sessie bleef in eerste instantie wel buiten bereik, maar zoals we meestal zien werken de MotoGP coureurs in eerste instantie in deze sessie voornamelijk aan de langere runs terwijl de zachtere banden aan de warmer blijven en bewaard worden voor de laatste run.

En zoals verwacht gebeurde, de tijdlijst werd in de laatste minuten flink door elkaar geschud. Het was Viñales die een snelste rondetijd op de klok wist te zetten van 1’32.775 en daarmee deze sessie als snelste afsloot voor Quartararo en Marquez waarbij laatstgenoemde niet meedeed aan deze ‘one lap show’ en met zijn snelste ronde gereden in de beginfase van de sessie de derde plaats wist te behalen.

De vierde rondetijd kwam op naam van thuisheld Valentino Rossi gevolgd door Franco Morbidelli, Pol Espargaró, Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso, Alex Rins en Cal Crutchlow.

De meest progressie in deze sessie kwam op naam van de nog steeds verre van fit zijnde Jorge Lorenzo. De Repsol Honda Team coureur wist zijn eigen rondetijd aan te scherpen tot een tijd van 1’34.139, een tijd die vrijdagmiddag goed was voor de zeventiende plaats op de lijst. Nu is een zeventiende plaats niet iets om over naar huis te schrijven, maar gezien het verschil van minder dan tweetiende van een seconde op de twee Honda in deze sessie (Crutchlow) zal de Spanjaard uiteraard tot tevredenheid stemmen.

Top tien na twee vrije trainingen
Viñales, Quartararo, Marquez, Rossi, Morbidelli, Pol Espargaró, Petrucci, Dovizioso, Alex Espargaró en Michele Pirro hebben zich met de snelste tien rondetijden in bovengenoemde volgorde voorlopig weten te plaatsen voor Q2.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App