Zaterdagmiddag wist Maverick Viñales zich als tweede te kwalificeren in de MotoGP klasse op het TT Circuit Assen. De Spanjaard werkte een druk programma af gedurende de sessies en is bereid om zondagmiddag alles uit de kast te halen om zodoende mee te kunnen doen voor de MotoGP overwinning.

Maverick Viñales kende een positieve tweede dag van de Motul TT Assen. De Spanjaard was in zowel de vrije trainingen als in de kwalificatie zeer sterk en dat wierp dan ook zijn vruchten af. De Monster Energy Yamaha MotoGP coureur had enige tijd de pole in handen maar in de slotfase dook merkgenoot Fabio Quartararó onder zijn tijd en claimde hij pole position.

Ondanks dat is Viñales tevreden met zijn dag en gaat hij met vertrouwen de race tegemoet. Er is naast het rijden van een snelle ronde ook hard gewerkt aan het constante ritme voor de race waardoor hij er alles aan zal doen om met de snelste coureurs mee te kunnen.

Opmerkelijk is dat het vaak voorkomt dat wanneer Rossi snel is, Viñales te maken krijgt met problemen. Dit weekend is dat dus andersom en de Spanjaard grapte in zijn debrief dat dat komt omdat Yamaha maar één goede machine is en de twee coureurs om het weekend moeten ruilen. Hoe dan ook zal Viñales er morgen alles aan doen om zijn eerste MotoGP zege te behalen sinds Australië vorig jaar.

“Ik ben heel erg tevreden. We hebben het hele weekend heel hard gewerkt, vooral in FP3. Daar hebben we vooral aandacht besteed aan de race in plaats van het rijden van één snelle ronde. Dit betekent dat we een goede set-up hebben. Het is belangrijk voor morgen om een ‘normale’ race te rijden zonder incidenten zodat ik meteen vanaf de eerste ronde kan pushen tot het einde. Ik heb niets te verlezen dus ik zal er 110% voor gaan.

Het is ook heel belangrijk om constant en precies te zijn op de baan zodat er geen fouten worden gemaakt in de bochten. Ik ga proberen om er zo goed mogelijk voor te staan morgen en vooraan mee te rijden omdat het belangrijk is dat ik m’n eigen lijnen kan rijden. Ik ga er hard voor vechten.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App