Maverick Viñales is tegenwoordig inwoner van Doha. De Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur geniet in de hoofdstad van Qatar echter niet van een welverdiende vakantie, nee de Spanjaard brengt er de wintermaanden door om keihard te trainen en er sterker en beter te worden.

Er zijn MotoGP coureurs die gedurende de verplichte winterstop er de voorkeur aan geven om de lange latten onder te binden, in een warm oord het strand op te zoeken of thuis te genieten van de rust. Maverick Viñales heeft echter een andere en een enigszins verrassende keuze gemaakt, de Spanjaard is onlangs namelijk verhuisd naar Qatar.

Maverick Viñales: “Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een stap voorwaarts kan maken zowel fysiek als ook mentaal. Eerder dit jaar ben ik tijdens de paasvakantie ook al in Qatar geweest en destijds heb ik kennis gemaakt met de mensen en de jonge talententen van de Qatar Motorsport Academy. Ik was en ben nog steeds onder de indruk van hun opzet. Voor mezelf had ik de beslissing genomen om deze wintermaanden veel op de motor te gaan trainen. Toen ik het aanbod kreeg om hier te komen trainen heb ik deze mogelijkheid met beide handen aangepakt en besloten om naar Qatar te verhuizen.”

Viñales zal de komende tijd, ondanks dat hij deze dagen samen met Michael van der Mark in Indonesië is voor een promotioneel evenement van Yamaha,  dan ook veelvuldig samen met de talenten van de Qatar Motorsport Academy op en rondom het Losail International Circuit te vinden zijn.

Maverick Viñales: “Alvorens ik deze stap heb gemaakt heb ik ook al een aantal keren met de beheerder van het circuit gesproken en hij heeft me toegezegd dat de deuren altijd open staan en ik kan rijden wanneer ik maar wil. Er zijn binnen de Academy hier ook een groot aantal deskundige instructeurs en ervaren coureurs waarmee we samen kunnen werken en trainen. Natuurlijk is het niveau verschillend, niemand is perfect maar we willen allemaal leren en ons elke ronde verbeteren. Daarom ben ik hier naartoe gegaan en veelvuldig te vinden op de Qatar Motorsport Academy.”

Viñales zal niet alleen veel op de motor te vinden zijn op en nabij het in de woestijn gelegen Losail International Circuit maar ook samen gaan werken met de Aspire Academy in Doha, een organisatie die jong talenten uit alle sportdisciplines wil laten groeien.

Maverick Viñales: “We beginnen binnen de Aspire Academy met het ontwikkelen van een programma gericht op motorsport. Het is belangrijk om te weten wat de beste oefeningen zijn, er zijn immers maar weinig sporten met dezelfde kenmerken als de motorsport. Ik ben met deze mensen in aanraking gekomen vanuit het mentale aspect en ik moet eerlijk zeggen dat ik bij mezelf al de nodige verbeteringen zie. Ik ben bijvoorbeeld nu in staat – op momenten dat het even iets moeilijker gaat – veel kalmer te blijven, niet alleen in de sport maar ook in het dagelijks leven.”

Viñales begint in 2020 aan zijn vierde seizoen in dienst van Yamaha. Net als voor een groot deel van het MotoGP veld loopt ook het contract van Viñales aan het einde van komend seizoen af. De contractbesprekingen zullen dan ook niet meer al te lang op zich laten wachten. Met de wetenschap, je bent zo goed als in je laatste race komt de opoffering om te verhuizen naar Qatar dan ook misschien wel op het juiste moment.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App