Met een zesde plaats tijdens de laatste race zondag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, wist Maverick Viñales de derde plaats in het MotoGP kampioenschap veilig te stellen. De Monster Energy Yamaha MotoGP Team rijder kende echter wel een lastige race met weinig grip.

Onder koude omstandigheden werd op zondag de laatste Grand Prix van het seizoen verreden in Valencia. Maverick Viñales kende een goede start en wist vanaf de een positie te winnen in de eerste bocht, maar daarna werd het een lastige race voor de Spanjaard. Gebrek aan temperatuur in de banden leidde tot weinig grip, waardoor inhalen en een goed tempo haast onmogelijk bleken.

Halverwege de race vond Viñales zich terug op de zevende positie, maar wist hij wel het gat te dichten naar Franco Morbidelli, die voor hem reed op P6. Een paar ronden later crashte de Italiaan uit de race en was de zesde plek de maximaal haalbare positie voor Viñales. Hiermee stelde hij de derde plek in het kampioenschap veilig en werd zijn persoonlijke doel behaald.

Maverick Viñales “Mijn hoofddoel was de derde plaats in het kampioenschap behalen. We hebben het voor elkaar gekregen, maar we vergaten in de race wel een beetje om het podium of een overwinning te behalen. Ik had voor ogen om de race goed te eindigen. Het was een moeilijke race, ik had het erg moeilijk met de grip achter, wat ons soms overkomt en zo ook vandaag. Dat moeten we dus goed gaan bekijken. Ik was er op geconcentreerd om dicht bij Alex Rins te finishen en zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Ik ben er erg blij mee dat ik de eerste Yamaha ben en daarmee derde ben geworden. Ik kan niet wachten om de nieuwe machine te gaan testen. We gaan het nieuwe seizoen met veel motivatie en enthousiasme tegemoet, dat is het belangrijkste. We hebben een belangrijke test voor de boeg hier en in Jerez. We moeten wederom een goede sfeer creëren en de uitdaging blijven zoeken, omdat ik denk dat we het deze winter goed kunnen gaan doen met Yamaha en een goede voorbereiding gaan hebben op volgend jaar.”

Na een dag rust beginnen dinsdag in Valencia voor Viñales en de rest van het MotoGP veld de eerste voorbereidingen voor 2020 tijdens de Official Valencia MotoGP test.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App