Maverick Viñales was na de twee verreden vrije trainingen op vrijdag voor de MotoGP klasse op het TT Circuit Assen het snelst. De Spanjaard begon ’s ochtends sterk met een tweede rondetijd en wist in de middag een reeks snelle ronden te rijden waardoor hij de dag als snelste MotoGP coureur afsloot.

Na de teleurstelling van Barcelona, waarin Maverick Viñales al in de tweede ronde van de race uit de race werd gereden door Jorge Lorenzo, pakte de Spanjaard meteen door tijdens de eerste dag van de Motul TT Assen en reed hij de snelste rondetijd. Het positieve gevoel na het raceweekend en de test was nu ook weer aanwezig en dat was hetgeen waar de Monster Energy Yamaha MotoGP coureur op verder bouwde.

Echter erkent de Spanjaard dat er nog gewerkt moet worden aan het ritme voor de wedstrijd aangezien zijn concurrenten volgens hem zeer snel en constant zijn. Voor die ene snelle ronde zit het dus wel goed maar 25 ronden lang op het TT Circuit Assen is wat de uitdaging zal worden voor Viñales en zijn team.

Maverick Viñales: “Het gevoel wat ik nu heb is vergelijkbaar met dat in Montmeló. Ik denk dat ik mijn rijstijl wat verbeterd heb en daar haal ik hier in Assen een beetje profijt van. Het is echter maar de vrijdag. We houden ons hoofd naar beneden en blijven hard werken voor de race. Het is heel belangrijk om een goed resultaat te behalen en dat we daardoor een goed momentum vasthouden, daar gaan we ons best voor doen. We zijn ervoor aan het pushen. We weten dat de machine verbeterd moet worden in bepaalde gedeeltes en daar gaan we morgen aan werken.

Onze voornaamste focus is de race en de eerste ronden daarvan. Ik ga hetzelfde doen als in Catalunya en zie dan wel of het zondag werkt. Ik ga proberen om vanaf de eerste rij te starten zodat ik er meteen goed voor sta. Ik ga ook nog wat dingen proberen om te kijken of ik mijn ritme wat kan verbeteren; sommige coureurs zijn heel snel. We gaan kijken wat we kunnen doen maar voor nu is het in ieder geval een goede dag geweest. Zelfs in de warme omstandigheden voelde ik me goed met harde banden, dat betekent dat de machine goed werkt.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App