Maverick Viñales op MotoGP pole in Misano en leidt Yamaha top vier

16
maverick-vinales
Maverick Viñales | foto© Yamaha Racing

Maverick Viñales vertrekt zondag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vanaf de pole tijdens de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini. De Spanjaard was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor zijn merkgenoten Franco Morbidelli, Fabio Quartararo en de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Valentino Rossi.

Na een tweetal moeilijke raceweekenden op de Oostenrijkse Red Bull Ring voor Yamaha zijn de rollen dit weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli tot nu toe anders. Tijdens de zaterdagmiddag verreden Superpole kwalificatie werden na afloop de eerste vier plaatsen ingenomen door een Yamaha coureur.

Het was Maverick Viñales die in de slotfase van Q2 aan het langste eind trok en de pole voor zich opeiste. De Spanjaard verwees daarmee in zijn laatste snelle ronde Franco Morbidelli terug naar de tweede plaats op de grid terwijl Fabio Quartararo de derde startplaats voor zich opeiste.

Valentino Rossi, eerder op de dag nog het snelst tijdens de derde vrije training, kwalificeerde zich als vierde voor Jack Miller, Francesco Bagnaia, het Suzuki duo Alex Rins & Joan Mir en Andrea Dovizioso.

Andrea Dovizioso completeerde in deze kwalificatie de top tien terwijl Pol Espargaró door tegenslagen in deze sessie genoegen moesten nemen met de elfde en twaalfde plaats op de lijst.

Kijk voor een uitgebreider verslag van deze MotoGP kwalificatie op de Racesport.nl liveblog.

De MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App