Maverick Viñales (P1): ‘De rondetijd was ook voor mij een verrassing’

13
Maverick Viñales - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Pole position in de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli werd zaterdagmiddag behaald door Maverick Viñales. De Spanjaard verbrak het twee jaar oude ronderecord en voert het leger van Yamaha’s aan voor de race van zondag.

Maverick Viñales mag zondagmiddag om 14:00 vanaf pole position vertrekken voor de race over 27 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Meteen vanaf FP1 op vrijdagochtend zat de Spanjaard er goed bij en dankzij die rondetijd was doorgang naar Q2 al veiliggesteld waardoor hij naar eigen zeggen de rest van de sessies kon gebruiken om aan de set-up van zijn machine te werken.

De Yamaha’s lijken dit weekend vrijwel onverslaanbaar en met een 1-2-3-4 op de grid is de kans groot dat één van hen de race zal winnen. Het nieuwe asfalt levert heel veel grip op en dit is waar de Yamaha optimaal gebruik van kan maken. Zodra er weinig grip is wordt het een lastig verhaal, maar wanneer de machines grip hebben kunnen de coureurs optimaal gebruik maken van de sterke punten. Veel coureurs hebben geklaagd over de hobbels die het Misano World Circuit heeft ondanks dat deze niet lang geleden is voorzien van een nieuwe asfaltlaag, het frame van de Yamaha’s lijkt flexibel genoeg te zien om hiermee om te gaan. Viñales was in ieder geval heel blij toen we hem aan het eind van de dag spraken en zal er alles aan doen om zondag zijn eerste zege van het seizoen te behalen.

Maverick Viñáles: “Ik ben heel blij want dat was echt een geweldige ronde. Niet alleen omdat het mij pole position heeft opgeleverd, maar alleen al puur de tijd zelf. Toen ik zag dat het een 1’31.4 was dacht ik al, “wauw, dat is echt een goede rondetijd”. Ik wist dat het potentieel er was en we hebben er alles uit weten te halen. Ik ben eigenlijk wel onder de indruk van het feit dat we uiteindelijk zó snel waren. Het was een hele opgave om het ronderecord te verbreken, vanochtend reden we nog rondetijden van rond de 1’31.9.

We wisten vooraf niet precies waartoe we in staat waren in de middag maar ik voelde me zo goed, vooral tijdens FP4 met de harde band. Wat betreft morgen, ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Maar vandaag en ook vrijdag waren we al heel sterk, dus gaan we morgen gewoon proberen hetzelfde te doen. Ik ga meteen pushen vanaf het begin. Natuurlijk zal het een lange en zware race worden dus moeten we slim zijn, daarna zien we wel wat we kunnen doen.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:20 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De race over 27 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App