Maverick Viñales (P2): ‘De grip lijkt minder maar ons tempo is goed’

33
Maverick Viñales - Motorland Aragón foto© Monster Energy Yamaha MotoGP

Maverick Viñales sloot de vrijdag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel als tweede af in de MotoGP klasse. De Spanjaard was gedurende de dag redelijk onzichtbaar maar bleek uiteindelijk toch weer bij de snelste MotoGP coureurs te horen.

Na de race van afgelopen zondag op Motorland Aragón, waarbij toenmalig kampioenschapsleider Fabio Quartararó ver terugviel en zelfs geen punten wist te scoren, deed ook Maverick Viñales goede zaken voor het kampioenschap. De Spanjaard kwam als vierde over de streep en is in het kampioenschap slechts twaalf punten verwijderd van Joan Mir waardoor alles dus nog mogelijk is.

Op vrijdag werd daar alvast een belangrijke stap voor gezet door Maverick Viñales aangezien de Monster Energy Yamaha MotoGP coureur voornamelijk druk bezig was met het evalueren van verschillende bandensoorten en afstellingen waarbij hij veel reed met een volle tank, iets wat eerst altijd zijn zwakke punt was. In zijn lange runs was Viñales snel en constant terwijl hij bewees ook weer snel te zijn over één ronde. Ondanks dat hij niet echt in de spotlight stond tijdens de eerste dag van de Teruel Grand Prix wist Viñales belangrijk werk te verrichten met als doel om zondag mee te doen voor de winst en uiteindelijk mee te kunnen strijden voor de wereldtitel.

Maverick Viñales: “Het ging vandaag behoorlijk goed, ik merkte een verbetering. Wel leek het erop dat er minder grip was dan vorige week waardoor het lastig is om goede rondetijden te rijden maar we hebben het in ieder geval goed gedaan vandaag. We hebben veel verschillende dingen geprobeerd vandaag, dat maakt het natuurlijk ook lastig om te concentreren op een goed en constant ritme. Hoe dan ook, constant 1’49 rondetijden rijden met medium-compound banden en een volle tank is goed.

Ik heb alleen aan het einde van FP2 een ‘time-attack’ gedaan en dat ging goed. Het was niet makkelijk want ik deed dat op mijn andere machine, maar ik ben blij met het resultaat. Er zijn genoeg redenen om positief te zijn want we hebben een aantal interessante dingen gevonden voor morgen. We gaan ons vooral focussen op het ritme en het blijven rijden van de juiste lijnen en uiteindelijk natuurlijk een perfecte ronde rijden in de kwalificatie.

Ik weet dat ik heel snel kan zijn in het begin van de race met een soft-compound voorband maar we moeten een stap maken in de tweede helft van de race waardoor ik denk dat de medium-compound voorband beter zal zijn. We moeten in het algemeen nog een stapje maken wat betreft de pace maar ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken.”

Zaterdagochtend komen de MotoGP coureurs eerst nog om 10:55 uur in actie voor de 45-minuten durende derde vrije training op Motorland Aragón. Om 14:10 uur gaat de halfuur durende vierde vrije training van start met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App