Maverick Viñales kwalificeerde zich zaterdagmiddag als tweede in de MotoGP klasse op Motorland Aragón. In een spannende tweede kwalificatiesessie moest hij wel zijn meerdere erkennen in Fabio Quartararó maar de Spanjaard gaat met zelfvertrouwen de race van zondag tegemoet.

Ondanks dat het voorafgaand aan het weekend geen ‘Yamaha-circuit’ leek staan er toch weer twee Yamaha’s op de eerste twee startrijen. Het lijkt erop dat de YZR-M1 de banden snel op temperatuur kan krijgen en op het koude Motorland Aragón lijkt dat van cruciaal belang.

Terwijl Fabio Quartararó dit weekend al twee keer hard ten val is gekomen lijkt Maverick Viñales tot dusver nog foutloos te zijn. De Spanjaard is niet alleen sterk over één ronde maar beschikt ook over een zeer indrukwekkend constant tempo over meerdere ronden. De grote vraag is nu nog of Viñales, die dit weekend als enige het Monster Energy Yamaha MotoGP team vertegenwoordigt vanwege afwezigheid van Valentino Rossi, het ook daadwerkelijk in de race over 23 ronden waar kan maken.

Maverick Viñales: “Ik ben hier zeker blij mee. De rondetijden die ik vandaag heb weten te rijden waren allemaal in m’n eentje dus dat is in ieder geval goed. Het gevoel met de eerste band was iets beter en daarmee heb ik ook m’n snelste eerste sector gereden. In sector 3 kwam ik wat verkeer tegen dus heb ik vandaag niet echt m’n allerbeste ronde kunnen rijden maar hoe dan ook, ik ben heel erg blij.

Ik kan niet veel meer vragen dan dit. Het ritme is goed en ik voel me fantastisch, dat is het belangrijkste. Ik geniet van het rijden, Aragón is een circuit waar ik heel graag rijd. Morgen ga ik in ieder geval alles op alles zetten. We gaan nog proberen een stapje te maken en proberen om iets constanter te zijn, maar ik ben al heel erg tevreden met de eerste twee dagen hier. Ik denk dat we morgen iets moois kunnen laten zien.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 11:00 uur in actie voor een twintig minuten durende warm-up sessie op Motorland Aragón. De race over 23 ronden gaat vanwege een aangepast tijdschema om 15:00 uur van start. De races zijn alleen te zien op Eurosport 2, de Eurosport Player of motogp.com; als Racesport.nl hebben wij geen invloed op het uitzendschema van Eurosport.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App