Maverick Viñales het snelst op vrijdagochtend in Silverstone

21
vinales
Maverick Viñales | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Maverick Viñales heeft vrijdagochtend de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Octo British Grand Prix. De Suzuki coureur was op het Silverstone circuit het snelst voor Jorge Lorenzo en Marc Marquez.

Met de van een blessure teruggekeerde Jack Miller en de voor de geblesseerde Bradley Smith invallende Alex Lowes begonnen vrijdagochtend 21 MotoGP coureurs aan de eerste vrije training van de Octo British Grand Prix.

In de beginfase was het Marc Marquez die de lijst aanvoerde maar na ongeveer een kwartier was het Scott Redding die onder de tot dan toe snelste tijd van de Repsol Honda coureur wist te duiken

Vervolgens kreeg Marquez de eer om als eerste coureur in de sessie onderuit te schuiven – de crash gebeurde in een outlap vanwege een nog te koude band.

Vervolgens waren het Andrea Iannone en zijn teamgenoot Andrea Dovizioso die de eerste twee plaatsen op de lijst in wisten te nemen.

Na Marquez schoven ook achtereenvolgens Hector Barbera en MotoGP debutant Alex Lowes in dezelfde bocht onderuit, beiden ook in hun outlap.

Terwijl de rondetijden in de slotfase naar beneden gingen kwam er een vroegtijdig einde aan de sessie voor Iannone. De Ducati coureur blies zijn Ducati op, maar ondanks dat er een flinke rookwolk achter de Ducati te zien was kon de Italiaan nog wel zelf terugkeren naar de pitbox.

Uiteindelijk was het Maverick Viñales die met een snelste rondetijd van 2’02.483 de sessie als snelste coureur afsloot voor Jorge Lorenzo, de na zijn crash op zijn tweede machine rijdende Marquez en Valentino Rossi.

Dovizioso zakte in de laatste minuten terug naar de vijfde plaats op de lijst.

De zesde tijd kwam op naam van Pol Espargaró gevolgd door Iannone, Dani Pedrosa, Redding en Danilo Petrucci.

Miller liet bij zijn terugkeer de negentiende rondetijd noteren terwijl Alex Lowes na zijn crash in de slotfase flink balend lopen terugkeerde naar de pitbox van het Monster Yamaha Tech3 Team om daar zijn naam als laatste en eenentwintigste op de lijst terug te zien.

Handige links Octo British Grand Prix: